Meny Lukk

«Transformers: The Last Knight» – Det er nok nå

Det fine med å skrive en filmanmeldelse av Transformers: The Last Knight er at du, leseren, antagelig allerede har bestemt deg for om du kommer til å se filmen eller ikke. Overhode ingen argumenter jeg kommer med kan få deg til å svinge den ene eller den andre veien. Det betyr at jeg egentlig kan skrive hva jeg vil.

Jeg må nesten innrømme at jeg for drøyt ti år siden var fan av den første Transformers-filmen da den kom ut i 2007. Det var god action. Den typen action regissør Michael Bay har perfeksjonert gjennom en lang og eksplosiv karriere. Men fra og med siste sekund i den filmen og til og med siste sekund av The Last Knight har det bare gått nedover. Normalt sett ville jeg ha startet dette avsnittet med et kort synopsis av filmens plot, men jeg vet da faen hva det er jeg har sett. Det var noe med kong Arthur. Mark Walbergh blir valgt av en robot til å være den siste ridderen av det runde bord, Anthony Hopkins er en gal jarl eller noe og Laura Haddock er denne filmens Megan Fox. Jeg var for distrahert av lyd og eksplosjoner til at jeg la merke til resten av plottet.

Jeg er på mange måter villig til å forsvare Michael Bay. Han har, som sagt, perfeksjonert actionfilmen. De som uansett liker Transformers kommer til å dra å se denne filmen og de kommer til å like den. Den følger Bay-formelen til punkt og prikke. Her er det forferdelig dårlige vitser, minst en nydelig kvinne som blir drøyt objektivisert, en mannlig helt som tåler absolutt ALT (jeg mener, hvem overlever å bli slått i hodet av en fem meter høy robot som antagelig veier mer enn en lastebil?) og

ikke minst drøyt mange eksplosjoner og skudd. Om man har lyst til å se en slik film så finner man nok glede i Transformers: The Last Knight.

Den største nyvinningen nå er at Bay virkelig, VIRKELIG, har hatt lyst til å lage en IMAX-film. Dette fører til at filmen flere ganger endrer aspect ratio. På det verste blir vi servert tre klipp med tre forskjellige formater på under halvannet sekund. Det ser latterlig ut. kanskje fungerer dette på en IMAX-kino, men hvor mange av de har vi egentlig? Det er nok fåtallet som kommer til å se filmen i det formatet.

Til syvende og sist følte jeg meg dummere i det jeg gikk ut av kinosalen. Seks år med filmutdanning blir liksom bortkastet i denne haugen av eksplosjoner og et plot som henger like dårlig sammen som en … jeg finner faktisk ingen god nok metafor som kan beskrive det. Poenget mitt er uansett at denne filmen er dårlig, og jeg føler meg litt dårligere for å ha sett den. Heldigvis har ikke min mening noenting å si for hvorvidt folk kommer til å se denne filmen. De har uansett bestemt seg.


 

Transformers: The Last Knight - Regissert av Michael Bay, skrevet av Art Marcum, Matt Halloway og Ken Nolan; med Mark Wahlberg, Antony Hopkins, Laura Haddock; Nasjonalitet: USA; Lengde 2t 28 min; Premiere: 23.06.17

Relaterte innlegg