Meny Lukk

Ukens Netflix Anbefaling – “Inside Man”

Da et snodig bankran utvikler seg til en gisselsituasjon, må detektiv Keith Frazer (Denzel Washington) forsøke å forhandle med den ledende bankraneren (Clive Owen) og samtidig manøvrere det politiske landskapet rundt den spente situasjonen.

Inside Man er utvilsomt Spike Lee sin mest apolitiske film, som er forfriskende med tanke på at han også er en svært dyktig filmskaper, rent teknisk sett. Filmen tar i bruk enkel og oppfinnsom historie-fortelling som også er moro å legge merke til andre gang man ser den.

Denzel Washington er lik seg selv, og enda han er ikke får muligheten til å levere noen Oscar-verdig prestasjon, er han solid og troverdig fra start til slutt. Han har god kjemi med Clive Owen, som får tøffe seg like mye som han fikk i Sin City, og har det også like gøy med rollen. Inside Man byr ellers på like dyktige skuespillere i mindre roller, som Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Jodie Foster og Willem Dafoe.

Inside Man er en popcorn-thriller med høy underholdningsverdi som samtidig greier å fortelle en intelligent og til dels uforutsigbar historie. Den er styrket av gode skuespillere i solide roller, samt håndverket til regissør Spike Lee. Perfekt som lettfordøyelig Netflix-underholdning!

Inside Man – regissert av Spike Lee; med Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer og Willem Dafoe. Spilletid: 2t 7m. Land: USA 2006. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg