Meny Lukk

Ukens Netflix Anbefaling – “The Girl with All the Gifts”

Enda interessen for zombie-film nok for det meste har møtt sitt metningspunkt, er det likevel eksempler på små perler innenfor undersjangeren som har flydd under radaren for mange. The Girl with All the Gifts, basert på boken med samme navn, følger Melanie (Sennia Nanua) og hennes reise igjennom den zombie-infiserte post-apokalypsen med særegne evner og dype spørsmål om sin egen tilstand.

Filmen har klare likhetstegn med tradisjonell zombie-film, men uten å røpe for mye finner en original vri med et nytt perspektiv igjennom hovedpersonen Melanie. Zombie-apokalypsen tar utgangspunkt i en fiktiv versjon av Ophiocordyceps unilateralis, akkurat som i det fantastiske The Last of Us. Siden en filmatisering av spillet har endt i produksjons-limbo, og sannsynligvis hadde blitt lite annet enn en skuffelse uansett, er The Girl With All the Gifts nok det nærmeste vi kommer. Det gjør for så vidt ikke så mye, siden filmen er underholdende, og finner sin egen stemme.

Sennia Nanua har det moro i rollen som Melanie, enda den tidvis grenser litt vel mye til det barnslige. Spesielt god er Glenn Close i rollen som den kalde og pragmatiske Dr. Caroline Caldwell, som også får den mest interessante utviklingen i filmen. En følelsesladet og vakker Gemma Arterton i rollen som den sympatiske og moderlige Helen Justineau er også med på løfte filmens kvalitet.

The Girl With All The Gifts flyter opp som en kompetent liten zombie-film i en ellers druknet undersjanger, og om ikke særlig minneverdig, så er den i hvert fall ganske så underholdende. Den leker seg med de samme premissene som ligger til grunne for en av tidenes beste spill, The Last of Us, og er nok det nærmeste vi kommer en filmatisering. Er man fan av undersjangeren, er resultatet verdt å bruke et par timer på.

The Girl with All the Gifts – regissert av Colm McCarthy; med Gemma Arterton, Glenn Close, Sennia Nanua og Paddy Considine. Spilletid: 1t 51m. Land: Storbritannia / USA. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg