Meny Lukk

“Villmark 2” – Hva har dette med Villmark å gjøre?

For 12 år siden ble vi introdusert til den norske Villmark. Den skilte seg vekk fra de vanlige slasherfilmene, den var tregere, relativt realistisk, og med en virkelig følelse av ubehag. Mens jeg personlig ikke elsker den første så er det fortsatt en god film, og en av de store norske skrekkfilmene. Og etter 12 lange år, så får vi endelig en oppfølger. Eller gjør vi virkelig det ?

Filmen foregår 12 år etter forgjengeren, og vi følger et team på fem personer som har fått jobben å klarere et mentalsykehus for asbest og andre ustoffer før det skal rives ned. Etterhvert begynner de å se personer luske rundt i korridorene, og de finner jaktkameraer spredt utover, med film de aldri skulle ha sett på. Det som begynte som en enkel arbeidskontrakt, viser seg raskt å ha flere farer enn bare kvikksølvforgiftning.

Etter denne filmen satt jeg igjen med utallige spørsmål, og veldig få svar. At denne filmen er laget som en oppfølger til Villmark er ingenting mer enn et promoteringsknep. Den har ingenting med den første filmen å gjøre, tematisk eller historiemessig. Filmen gjør heller ingen jobb i å prøve å forklare noe som helst form for mytologi eller bakhistorie, hvor det sårt trengs. Det vi sitter igjen med et er hav med tråder som aldri blir bundet sammen. Filmens handling og historie er gjennomført dum.

Anders Baasmo Christiansen har vist seg å være et av filmnorges mest likbare fjes, og jeg skulle virkelig ønske at denne filmen hadde innsett dette, da han ikke får like mye skjermtid som han fortjener. De fleste karakterene er ganske gjennomført kjedelige, og lite merkverdige. Dette gjelder også Ellen Dorrit Pedersen som fronter filmen.

Det filmen skal få ros for, er at den ser bra ut. De har leid inn helikopter, og ikke kastet bort en eneste krone. Filmen er estetisk sett pen, og det er spenning. Produksjonsmessig er denne filmen vellykket, og hvis man klarer å se vekk i fra at dette skal være en oppfølger, eller at filmen skal gi noe som helst mening på et logisk nivå (noe jeg i det hele tatt ikke klarte) så kommer du nok til å få noe ut av filmen. Det er blod, det er drap, og det er noen ganske kule scener.

Om du likte Villmark, og har ventet på en oppfølger, så er det nok lite verdi å hente her. Men om du klarer å overse tittelen til filmen, og bestemmer deg for at den heller heter Sinnssykehuset 1, og ikke stiller noen spørsmål til filmens plot i 90 minutter, så kommer du nok til ha det litt gøy.


Villmark 2 – Regissert av Pål Øie; skrevet av Kjersti Helen Rasmusen og Pål Øie; med Ellen Dorrit Petersen, Anders Baasmo Christiansen, Mads Sjøgård Pettersen.
Spilletid: 1 t. 33 m. Land: Norge. Premiere: 9. oktober 2015. Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg