Meny Lukk

«Wonder Woman» – Endelig!

DC Extended Universe har ikke hatt den beste begynnelsen, spesielt om man i tillegg sammenligner med Marvels massive suksess. Nå ser det ut til at de endelig har fått et godt fotfeste med Wonder Woman. Det begynner å bli på tide.

Det har vært mye forventninger til Wonder Woman og ikke minst regissør Patty Jenkins. Dette er den første superheltfilmen regissert av en kvinne med et budsjett på over 100 millioner dollar og det er den første superheltfilmen med kvinnelig hovedkarakter siden Elektra som kom ut i 2005, en av de dårligste filmene jeg noen gang har sett. For det meste så lever Wonder Woman opp til disse forventningene.

Vi møter amasonen Diana (Gal Gadot) som vokser opp på det skjulte øyparadiset Themyscira hvor de konstant forbereder seg på krig. En dag kommer den til de ved at piloten Steve Trevor (Chris Pine) styrter i havet utenfor øya. Han forteller om the war to end all wars som skjer i verden utenfor dette paradiset og Diana blir overbevist om at det er henne skjebne å hjelpe så hun drar fra øya for å kjempe.

Wonder Woman er dyktig regissert og holder et jevnt godt nivå hele filmen gjennom. Spesielt en sekvens som på nettet har fått navnet No Mans Land-sekvensen er utrolig god. Jeg skulle gjerne ha sett litt mer rundt akkurat dette, for det er rett før denne sekvensen at Diana ser hvor jævlig krigen er og hvor mange ofre den krever. Jeg vil gjerne se hvordan hun sliter med å akseptere dette og hvordan hun utvikler seg til å bli den harde karakteren jeg er kjent med via tegneseriene. Jeg tror dette er en utvikling ikke bare Jenkins men også Gal Gadot hadde greid å gjennomføre strålende.

Det betyr ikke at karakterene i filmen ikke er godt tatt vare på i utgangspunktet. Gal Gadot fungerer utmerket i hovedrollen og veksler mellom barnlig glede av å oppdage nye ting til forferdelse over ondskapen som finnes i verden. Hun har også god kjemi med Chris Pine og deres romanse som etterhvert dukker opp (naturlig nok) fungerer overraskende bra. Den blir aldri overdrevet og holder et relativt lavt nivå.

Om det er noe jeg vil kritisere så er det at filmens tvist er lett for enhver å se på lang avstand. Den bør ikke komme som en overraskelse på en erfaren filmseer. Nå er det heldigvis ikke lagt så alt for mye fokus på den heller, så ting løser seg veldig greit på slutten av filmen.

Kort fortalt så er jeg imponert over Wonder Woman. Det er synd at det har tatt så lang tid før man får en kvinnelig superheltfilm, både på regi og hovedrolle, men nå når det først har skjedd så håper jeg at det åpner for flere. Det finnes flere kule superhelter der ute som virkelig fortjener en egen film og det begynner virkelig å bli på tide at de får den!


Wonder Woman - Regissert av Patty Jenkins, skrevet av Allan Heinberg; med Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston m.fl.;
Nasjonalitet: USA; Lengde: 2t 21min; Premiere 16.06.17

Relaterte innlegg