Meny Lukk

“Your Name” – Imponerende til anime å være

Your Name (Kimi No Na Wa) tar for seg to helt ulike tenåringer i Japan som plutselig en dag får evnen til å bytte kropper. Taki og Mitsusha har et unikt bånd hvor tid og andre dimensjoner ikke engang kan stå i veien for deres forhold, men en meteor som kommer fallende fra himmelen skaper en stor trussel.

Når sant skal sies så er jeg nok den personen som kan minst om animefilmer, sett bort ifra at jeg har sett Chihiro og Heksene (Hayao Miyazaki, 2001) og ikke direkte hatet den. Så det er dermed rett å si at jeg var mer enn blank idet filmen begynte å rulle med null forventninger. Første inntrykket mitt var at den begynte treg, og jeg må ærlig innrømme at jeg var forvirret mesteparten av den første halvdelen. Men etter en god stund kom jeg inn i det og likte godt det jeg så.

Historien er ekstremt kompleks, altså jeg vet ikke helt om jeg har forstått hele filmen selv enda. Det er utrolig imponerende av regissør Makoto Shinkai som i det hele tatt har kommet opp med plottet. Historien tar for seg tidshopp, meteorer, dimensjoner og en smule magi hvis ikke de første områdene var kompliserte nok. Jeg ble sittende en liten stund etter filmen var ferdig fordi det var en overveldende opplevelse emosjonelt.

Manuset var minneverdig, da det var ekstremt mye god humor i filmen. Dessverre var det ikke alle vitsene som slo an, da det rett og slett ble umulig å oversette dette til engelsk fordi det spilte på den japanske kulturen hvor vi utenforstående blir helt fjerne. Ellers var filmen unik i sin måte å fortelle den spennende og romantiske historien til de to tenåringene.

Your Name er en imponerende og fascinerende film som får deg interessert i løpet av de første minuttene. Hvis du er anime-fan er dette absolutt en film du må få med deg, og det er verdt å merke seg navnet Makoto Shinkai og se hva han kommer med i framtiden.

Your Name - Skrevet og regissert av Makoto Shinkai, med;  Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita. Nasjonalitet: Japan. Lengde 1 t 47 min. Premiere: 28.04.17

Relaterte innlegg