Meny Lukk

Kreativ og sjelsøkende dokudrama

20,000 Days On Earth – Regi: Iain Forsyth, Jane Pollard – Corniche Pictures / BFI / Film4 – 1 t. 37 min.

20000daysonearth-1

Filmen omhandler musikeren og skribenten Nicke Cave, som skal feire sin 20,000. dag på jorda, og den gir samt innsikt i livet til artisten og forteller også hva som gjør menneske til et menneske. Vi får være med på 24 fiktive timer som viser hvordan livet til Nick Cave utfolder seg og hvordan det er å være en artist.

Filmen er et friskt pust innen musikkbiografier og den oser kreativ innsikt. Selv om dokudramaet ikke er ekte, fungerer dette til fordel for filmen. Det viser regissørenes forståelse av Nick Cave og hans visjon. Denne filmen skal være under hans arbeid på albumet Push the Sky Away (2013), og for de som er store Nick Cave- fans, er dette absolutt verdt en tur på kino. Personlig ble filmen litt ukjent territorium for min del, siden jeg ikke er ordentlig fan av Nick Cave og kjenner ikke helt til hans musikk og karriere. Men ser man bort ifra dette aspektet har man igjen et meget kreativt, interessant og dypt produkt. Man kan tydelig se hva slags påvirkning Nick Cave har hatt på filmen, og filmen oser hans kreative side. Kinematografien og utsnittene er virkelig vakre, og scener hvor Nick Cave blir sett på scenen føles utrolig store og grandiose ut.

Selv om dette ikke er en fullverdig musikkbiografi, med detaljer om alle hendelser, gir den fortsatt innsikt i livet til Nick Cave og hva som har formet han. Så selv om man ikke er en Nicke Cave-fan, så kan man få noe godt ut av dette dokudramaet. Vakker, sjelsøkende og inspirerende; 20,000 Days on Earth er en biografi man sent vil glemme.

Relaterte innlegg