Meny Lukk

Hvorfor er «Bad Neighbours 2» en greie?

Bad Neighbours var en relativt fornøyelig komedie. Den prøvde ikke si noe spesielt. Det var bare en standard, dum Seth Rogen-komedie. Som de fleste komedier trengte den heller ingen oppfølger, derfor sitter vi her nå da med Bad Neighbours 2.

Bad Neighbours 2 følger i stor grad det samme formelen som forgjengeren. Men denne gangen er ikke Mac (Seth Rogen) og Kelly (Rose Byrne) nabo med et frathouse, denne gangen er det et sorority, ledet av Shelby (Chloë Grace Moretz).

Denne gangen skal Mac og Kelly selge huset sitt. Men deres nye naboer setter dette prospektet i fare med deres ville fester og høye støynivå. Akkurat som i den første filmen prøver Mac og Kelly og stoppe dem, noe som viser seg å være langt mer utfordrende enn da de måtte få stengt ned frathuset fra forrige gang. Jenter er nemlig langt vanskeligere å ha med å gjøre enn hva gutter er, i følge filmen.

Der den første filmen hadde relativt god komisk timing har ikke oppfølgeren dette. De aller fleste av vitsene faller veldig flatt, og består for det meste av vitser om dildoer og hasj—sistnevnte må man neste forvente i en film der Seth Rogen har manusbidrag. Seth Rogen som prøver å kvitte seg med en fem-seks hasjbonger er ikke lenger morsomt, og at Mac og Kellys datter Stella til stadighet finner Kellys dildo, blir gammel, veldig, veldig fort.

Karakterenes dumskap utnyttes også for alt det er verdt. Spesielt Teddy Sanders (Zac Efron), som nå er tilbake for å hjelpe Mac og Kelly, utnyttes her. Han vet ikke hvordan kokende vann fungerer, han mener at det ikke er en «i» i sorority, og han mener vel egentlig selv at hans store styrke er at han er så dum, derfor undervurder folk han. Dette er ikke spesielt morsomt, det er heller slitsomt. Dette er synd; Zac Efron har, tro det eller ei, masse potensiale.

Filmens tematiske ryggrad er også lite tilfredsstillende. Her er det den urettferdige behandlingen av kvinner som står i fokus. I USA får ikke «sororities» lov til å arrangere fester, det er det kun «frathus» som får lov til. Shelby, Beth (Kiersey Clemons) og Nora (Beanie Feldstein) kom til college med store planer om å feste, men når de ikke får lov til det, og de i tillegg kun kan dra på fester der temaet som regel er «______ og horer» bestemmer de seg for å starte Kappa Nu, et sorority utenfor systemet. Her arrangerer de fester som fremmer feministiske ikoner, eller bare fester som fremmer kvinner som selvstendige kapable individer. Dette er bra på papiret; vi trenger flere filmer med sterke kvinnelige karakterer. I praksis fungerer det dog ikke; det føles lite genuint, og mer som noe studioet har gjort for å virke mer progressive. Bad Neighbours 2s dyd blir også dens fall.

Bad Neighbours 2 er et prakteksempel på alt som er galt med dagens Hollywood; filmer som overhode ikke trenger en oppfølger får en, og de er i tillegg ikke noe bra. Hvis du likte Bad Neighbours kommer du sannsynligvis ikke til å like denne, hvis du ikke likte Bad Neighbours kommer du garantert ikke til å like denne.


Bad Neighbours 2 – Regissert av Nicholas Stoller; skrevet av Andrew Jay Cohen, Brendan O'Brien, Nicholas Stoller, Seth Rogen, Evan Goldberg; med Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz, Selena Gomez.
Spilletid: 1 t. 32 m. Land: USA. Premiere: 6. mai 2016. Aldersgrense: 12 år

 

Relaterte innlegg