Meny Lukk

«Bad Santa 2» – Flaut

Husker dere når filmer fikk dere til å føle noe? Tja, det kommer sikkert fortsatt ganske bra filmer her og der, men de er vanskelige å huske i mørke stunder. Stunder som da jeg satt i sal 3 på Prinsen Kino for å se denne filmen.

I filmen følger vi Willie Soke (Billie Bob Thornton), en alkoholisert gammel kynisk drittsekk, som i løpet av de første fem minuttene prøver å drepe seg selv. Når forsøket mislykkes blir han hentet inn av sin lille gamle kollega innen kriminalitet, Marcus Skidmore (Tony Cox). Deretter blir han dratt med til Chicago for å rane en jule-veldedighetsorganisasjon. Sammen med moren hans, Sunny Soke (Kathy Bates) skal de infiltrere Nisse-veldedigheten og stikke av med to millioner dollar.

Laget består da av en gammel alkoholiker med selvmordstendenser, en afroamerikansk dverg med en attitude, og moren til alkoholikeren, en gammel dame med tatoveringer og spiky hår. Hvordan kan dette ende ille?

Bad Santa 2 er den desidert lateste filmen jeg har sett i år. Ingen av skuespillerne virker som om de bryr seg om hvilken film de er i, karakterene er forutsigbare, og regien er så standard at du vil få mer ut av å se på en gammel snus tørke inn. Noen “dårlige” filmer er kjent for å være så dårlige at de nesten blir bra. The Room og Birdemic er noen få som har fått denne tittelen, men Bad Santa ligger i den verste kategorien filmer kan ligge i. Bad Santa 2 er en film ingen vil huske. Den vil gå i glemmeboka etter den har rakt inn litt penger, og 12-åringer har slutta og sitere den.

Fordi det er kun 12-åringer kan nyte denne filmen. Hvorfor, spør du?

“Gjennomgående svært grov og seksualisert dialog og flere seksuelle skildringer, gjør at denne filmen får 15-årsgrense.”

Javisst ja. Jeg tror ikke det er en eneste samtale i hele filmen som ikke inneholder en form for diskriminering eller banning. Det er selvfølgelig i komedie-sammenheng, men ordet “Fuck” er ikke morsomt for seg selv. Det er ikke ordet “shitfucker” heller. Den eneste gangen i hele filmen jeg faktisk lo var da moren sa “get in there ya little sperm” til Marcus, da han klagde på hvor ofte hun kaller ham en dverg, idet han skal gå inn i en ventilasjons-sjakt. Men grunnen til at jeg lo var ikke fordi jeg syntes det hun sa var morsomt. Jeg lo fordi jeg innså at en eller annen kar satt i et rom med en PC, og faktisk skrev det ned i manuset. Deretter gikk manuset gjennom godkjenning, og ikke en eneste person tenkte at det var noe galt med det! Hvem faen setter pris på et slikt manus!? Tolvåringer. Tolvåringer skrev dette manuset.

Bad Santa 2 er som en bilulykke du ikke kan se vekk ifra. Du vil forlate kinosalen med en følelse av at 1.5 time har flydd forbi uten at noen ting har skjedd i verden rundt deg. De eneste jeg kan se for meg å anbefale denne filmen til er folk som syntes at overdrevet banning er hysterisk morsomt. 

https://www.youtube.com/watch?v=8t7PKNWD46k

Bad Santa 2 - Regissert av Mark Waters, skrevet av Johnny Rosenthal, Shauna Cross, med; Kathy Bates, Billy Bob Thornton og Tony Cox. Spilletid 1 t. 32 min. Nasjonalitet: USA. Norgespremiere: 25.11.2016

 

 

Relaterte innlegg