Meny Lukk

“Beauty and the Beast” – Et uhyre av en film

Alle kjenner til den store klassikeren Beauty and the Beast, hvor Belle, en ung vakker pike som forelsker seg i et grusomt uhyre. Personlig hadde jeg store forhåpninger til denne fantastiske Disney-klassikeren da jeg så at de hadde laget en remake. Mitt indre barn gråt av lykke og nostalgi. Denne lykken var med andre ord kortvarig, etter omtrent 2 minutter inn i filmen.

Helt ærlig talt så klarer jeg ikke å forstå hvorfor de på død og liv absolutt måtte lage en ny realistisk versjon, når de overhodet ikke klarer å gjøre noe som helst realistisk? De visuelle effektene skuffer til nye høyder, og gjør slik at de originale søte detaljene med tegnefilmen forsvinner og viskes bort. Det er nesten en skam. Resultatet er en middelmådig film som ser ut som om de hadde det forferdelig travelt med.

På en annen mer positiv side, så vil jeg nevne den fantastiske jobben Emma Watson gjør som Belle. Det ser ut som om de har tatt henne rett ut ifra den klassiske tegnefilmen og forfrisket looken hennes litt. Hun er som alle små barn bare skulle ønske at Belle var, in real life. Dan Stevens derimot var ingenting annet enn en stor skuffelse. Han klarte på ingen måte å skape seg selv som The Beast, og kjemien mellom han og Emma Watson var nesten grusom og ødela en god del av filmopplevelsen.

Filmmusikken var på en side det som klarte å holde meg gående gjennom filmen. Alan Menken, som var komponisten til den originale tegnefilmen slo til igjen med et par nye sanger som virkelig slo an og imponerte sterkt.

Selvfølgelig må det sies at det er et enormt press på å skape en remake av en så kjent og fantastisk film, noe jeg virkelig kan tro at regissør Bill Condon har kjent på nå. Tidligere har han regissert to av Twilight-filmene, hvor vi alle vet hvor godt det gikk med den serien, og dermed hadde jeg ikke stor tro på denne filmen heller. Dessverre klarte ikke Condon å gjøre heller denne filmen om til en suksess.

Ingen tvil om at Beauty and the Beast blir å tjene inn milliarder inn til Disney, men enkelte ganger må man spørre seg selv om det er verdt å ødelegge en klassiker, kun for økonomisk vinning? Filmen fungerer som helt grei underholdning i mine øyne, men ingenting mer enn det. 

Beauty and the Beast - Regissert av Bill Condon, skrevet av Evan Spiliotopoulos og Stephen Chbosky, med; Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans og Josh Gad. Nasjonalitet: USA. Lengde: 2 t 09 m. Premiere: 17.03.17.

Relaterte innlegg