Meny Lukk

“Børning 2” – Ruller akkurat over målstreken

To år senere etter den første Børning filmen kom ut, er Roy Gundersen (Anders Baasmo) sluppet ut av fengsel etter å ha vært med på et ulovlig billøp. Nå har han bestemt seg for å bli lovlydig og å aldri se seg tilbake til billøpdagene sine igjen. Dessverre varer ikke dette lenge da Kayser (Vegard Hoel) utfordrer ham til et billøp fra Fosnavåg til Murmansk, Roy sier selv nei til denne utfordringen, men hans datter Nina (Ida Husøy) og kjæresten hennes Charley (Jonas Hoff Oftebro) godtar. Dette sørger for at Roy selvsagt må hente hjem Nina og tilslutt ender opp med å fullføre løpet med resten av gjengen som var med opp til Nordkapp i den første Børning filmen.

I begynnelsen fikk jeg en sterk Olsenbanden-følelse da det viser at Roy kommer ut av fengsel og det venter en fest på ham, noe som kan ha vært ment til å gi en nostalgisk følelse, men ender kun opp med å føles uorginalt og manglende på kreativitet. Filmen tar seg litt opp etter dette punktet og hadde en god del nervepirrende scener som skulle fått publikum til å sitte på kanten av sete gjennom hele filmen, men selv oppdaget jeg at jeg kun fulgte ekstra med under én av disse scenene, noe som var litt skuffende.

Filmen hadde sine få høydepunkter, og jeg ble positivt overrasket over helheten filmen gav i henhold til tidligere erfaringer med norsk film. Dette til tross for at jeg heller ikke har sett den første Børning-filmen. Skuespillerne er ikke mer enn gjennomsnittlig, filmingen ble rett og slett for rotete for meg, men musikken og den halvflaue humoren trakk filmen opp og gjorde det hele til en tolererbar opplevelse. Jeg ville nok ikke ha sett den på nytt, men skal ærlig innrømme at filmen økte interessen min litt for å se den første Børning-filmen.

Børning 2 er en helt OK film, det føles ikke bortkastet å ha sett den men dette er en av de filmene som kun blir sett en gang. Filmen er ikke revolusjonerende på noen som helst måte, men likevel helt grei underholdning for hele familien. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2C9CzVvVF2k

Børning 2 - Regissert av Hallvard Bræin, Skrevet av Linn-Jeanethe Kyed og Anne Elvedal; med Anders Baasmo Christiansen,  Stig Frode Henriksen, Jenny Skavlan og Jonas Hoff Oftebro. Lengde: 1t 38m, Land: Norge, Aldersgrense: 6 år, Premiere: 14.10.16

Relaterte innlegg