Meny Lukk

“Chasuke’s Journey” – Helt himmelsk

Chasuke er en servitør uten om det vanlige. I himmelen serverer han te til manusforfatterne som skriver skjebnen til alle på planeten. Etter en lengre tid med repeterende narrasjonen blir den allmektige noe frustrert med skribentene sine og forlanger en avantgardehistorie. En av forfatterne  hans skriver en fortelling som dreper en stum kvinne som er hovedkarakteren til Chasukes bestevennen. Vennen bønnfaller han om finne henne på jorden og redde henne. Chasuke har få timer på redde henne, noe som skal vise seg å en vrient affære.

Rammeverket på denne filmen har uendelige muligheter og alle blir brukt. Hovedkarakteren fomler seg gjennom en japansk storby med intim kunnskap om alle han møter. Nye karakterer introduseres med flashbacks og vittig kommentarer om manusene deres, noe som gjør selv den mest miserable historien lattermild. Jeg satt i salen med et glis fra øret til øret, fremprovosert av filmen nyeskapenhet og hvor god metafor manusforfattere var for skjebnen.

Men filmen tar en dyster vending slik som livet ofte gjør, siden Chasuke allerede var etablert som en slags engel, oppfattes hans fortvilelse som noe utroverdig i begynnelsen. Men da alle brikkene falt på plass angret jeg på å ikke ha tatt med meg tørkle.

Chasuke’s Journey var nettopp det, et filmatisk eventyr. Enda filmen led av et lavt budsjett som preget det visuelle leveres en fortryllende og sterk film. I tårer forlot jeg denne filmen med en nyvunnet tro på menneskelighet.


Chasuke’s Journey Skrevet og Regissert av SABU.
Spilletid: 1 t. 45 m. Land: Japan.

 

 

Relaterte innlegg