Meny Lukk

‹‹Dark Places›› – Bare rot

Dark Places er den andre adaptasjonen av en Gillian Flynn-roman. Fjorårets Gone Girl var både en god bok og en god film. Dark Places er angivelig en veldig god bok – jeg har ikke lest den – og det er en skikkelig dårlig film. Makan til rotete film skal man lete lenge etter.

Libby Day (Charlize Theron) var åtte da familien hennes på brutalt vis ble myrdet på gården deres i Kansas. Hennes bror, Ben Day (Corey Stoll), blir beskyldt for ugjerningen og sitter fengslet i 30 år. Lyle Wirth (Nicolas Hoult) oppsøker Libby for at hun skal hjelpe han og klubben «The Kill Club» med å finne ut hva som egentlig skjedde. Libby tvinges på en reise inn i hennes mørke fortid.

Det er denne fortiden som er filmens store problem. Vi kastes frem og tilbake i tiden uten at det virker som at det har mye mål eller mening. Kuttene er noen ganger veldig forvirrende også. Det er lite som indikerer hvilken tid du er i hvis du ikke allerede har blitt kjente med noen av karakterene. Du befinner deg bare i 1985 fordi du har blitt fortalt det.

Alt er bare kjedelig, uinspirert og sterilt. Det er vanskelig å sympatisere med noen av karakterene, eller i det hele tatt finne noe å gripe seg fast i. Med en mer kompetent regissør kunne dette blitt brukbart. Vi kunne da i det minste fått en mørk og forstyrrende mordgåte, noe jeg regner med at boka er.

Det er bare så lite av verdi, og så lite som er interessant her. Det ender bare opp med å bli en alt for lang tålmodighetsprøve. Når du finner ut halvveis ut i filmen at du ikke bryr deg om hva som skjer videre er det tydelig at filmen har store problemer.


Dark Places –  Skrevet og regissert av Gilles Paquet-Brenner; med Charlize Theron,Nicolas Hoult, Corey Stoll og Christina Hendricks. 
Spilletid: 1 t. 43 m. Land: USA. Premiere: 28. august 2015. Aldersgrense: 15 år  

Relaterte innlegg