Meny Lukk

“Deadpool” – Memepool

Med en 9mm i den ene hånden og en katana i den andre dreper super-badassen Deadpool kritikkløst alt innen rekkevidde. SUVer spinner gjennom luften i perfekt unison med avskårede lemmer og tomme patroner. Men hva i all verden kunne lede mot en så hemningsløst ødeleggelse? I hans tidligere liv var han leiesoldaten Wade Wilson. Som kriminell med hjerte på rett plass var han rappkjeftet, kvast og hadde en forkjærlighet for det seksuelt avvikende. Da en eksperimentell behandling etterlot ham vanskapt med superkrefter var Wilson hevnlysten. Med frekke spandex og alle verdens kaliber av våpen skal det drepes på brutalt vis.

Fox beviser hva en meget samvittighetsfull markedsundersøkelse kan oppnå. Filmen er som skreddersydd for den unge moderne mannen. Med et tiår dedikert til 4chan, Imgur, 9GAG, YouTube og Reddit er Deadpool tiltenkt alle i tjueårsalderen med en mangfoldig humoristisk T-skjorter. Den er dope, dank, fresh, og fullstendig overbærende.

Tyngden av popkulturreferanser og frekke vitser gjennomsyrer hele filmen. Som konsekvens føles ikke konflikten nært forestående. Hverken filmens anslag eller vending setter noe preg siden det alltid er en kjapp kommentar som ligger i vente. Overforbruket av comic relief jobber i mot plottet, og på tross av mange lattermilde stundene lar man seg ikke investere, særlig ettersom humoren bommer så mye som det gjør.

Men når humøret og CGI-akrobatikken faktisk passer, kan man ikke unnlate seg å smile. Endelig en superheltfilm som leverer tilfredsstillende vold. Dermed er alle kravene møtt: attraktive mennekser i tettsittende drakter, blod, forseggjort actionsekvenser og gode one-liners.

Superheltfilmer har basert mye av suksessen sin på den samme gamle formelen. Det er derfor godt å se en variasjon på det samme gamle. Deadpool er en god og voldelig erkenerdefilm. Om man ikke har et familiært forhold til Star Wars og pop-kultur fra 90-tallet vil satiren gå over hode på deg. Men er du en førsteklasses geek og stolt av det, er det bare å sett deg godt til rette i kinosalen og nyte en film som er skreddersydd for deg.


Deadpool – Regissert av Tim Miller; skrevet av Rhett Reese og Paul Wernick; med Ryan Reynolds, T. J. Miller, Brianna Hildebrand. 
Spilletid: 1 t. 48 m. Land: USA. Premiere: 12. februar 2016. Aldersgrense: 15 år.

 

Relaterte innlegg