Meny Lukk

En helt OK familiefilm

And So It Goes – Regi: Rob Reiner – ASIG Productions / Castle Rock Entertainment / Envision Enternatinment / Foresight Unlimited – 1 t. 33 min.

andso_a

And So It Goes handler om Oren Little (Michael Douglas), en selvsentrert eiendomsmegler med et hjerte av is. Han har flyttet inn i det lille leilighetskomplekset Little Shangri-La mens han selger den store villaen sin. Han hater alle naboene, og de hater han. Orens perfekte verden snus på hodet når hans tidligere narkomane sønn, som han også har støtt fra seg, gir ham ansvar for datteren, grunnet et kommende fengselsopphold. Dette er noe Oren er mindre interessert i. Han søker derfor hjelp hos naboen Leah (Diane Keaton). Sakte men sikkert bygges et sterkt vennskapelig forhold opp mellom Oren, Leah og barnebarnet Sarah. Oren sitt kalde hjerte varmes opp, og han blir gradvis et bedre menneske.

Jeg kan bare si først som sist at And So It Goes ikke er noe mer enn en OK film. Sett bort ifra et veldig fint åpningsbilde har filmen en veldig trøblete start. Den trenger en god stund på å finne ut hva den vil være. Michael Douglas sin prestasjon er også halvhjertet. Dette er spesielt tydelig i første del av filmen da han skal være en drittsekk. Han kler det rett og slett ikke. Han blir riktignok bedre, spesielt i de mer følelsesladede scenene med Diane Keaton. Kjemien mellom de to er kanskje det beste med hele filmen, men det er bare nok til å løfte den opp til middelmådighet. Utover det er det ikke noe som stod frem som spesielt bra. Historien er fin, men den er forutsigbar, det er noe vi har sett mange ganger før. Den framstår som en veldig unødvendig film. Men selvfølgelig, alle filmer trenger ikke bringe noe nytt og revolusjonerende til filmverdenen.

And So It Goes reddes kanskje av at jeg hadde veldig lave forventinger til den, men den endte opp som en relativt positiv overraskelse. Det ligger langt under Reiner på sitt beste – som for eksempel Stand by Me. Hvis du vil ta med familien på kino til helgen for å se en koselig familiefilm er ikke And So It Goes den verste filmen du kan velge. Men jeg vil heller anbefale og vente til den er tilgjengelig på DVD eller streaming.

Relaterte innlegg