Meny Lukk

Er enden snart nær?

This Is the End – Regi: Seth Rogen & Evan Goldberg – Columbia Pictures / Point Grey Pictures / Mandate Pictures – 1 t. 47 min.

This-is-the-end

Hva skjer om man fyller et hus med kjendiser som drikker, røyker og fester, og apokalypsen skjer? En haug med penisvitser, marihuanavitser og demonvoldtekt. Dette er en kort oppsummering av This is the End.

Seth Rogen og Jay Baruchel skal ha en kompishelg i Los Angeles, Seth inviterer med Jay til en kjendisfest hos James Franco. I løpet av festen bryter apokalypsen ut og sammen med Franco, Danny McBride, Jonah Hill og Craig Robinson må de overleve som best de kan.

Jeg skal innrømme først som sist at jeg har et ambivalent forhold til Seth Rogens  filmer. Superbad (2007) var morsom nok, Knocked Up (2005) og The 40-Year Old Virgin (2005) hadde sine øyeblikk, men for min del har det aldri blitt det helt store. I sin regidebut blir det litt vel mye av det gode. Om du har sett filmene listet opp over har du i all hovedsak sett samtlige vitser som kommer i løpet av denne filmen. Her kødder man med marihuana, onani og ikke minst kjendisene selv. Det er for så vidt ett av få høydepunkter i filmen, kjendisenes harselering med hverandre.

Som jeg sa i innledningen så finnes det grenser for hvor mange penisvitser jeg er i stand til å takle. Mot slutten av filmen begynte jeg å bli ganske lei, det må sies. Spesielt en sekvens hvor James Franco og Danny McBride krangler om ejakulering ble for mye av det gode til slutt. Filmens første akt henger sammen greit nok, men mot slutten er det liten tvil om at manuset halter en del. Jeg tror nok filmen hadde hatt godt av å få kuttet minst et kvarter av kjøretiden uten at det hadde gjort stort.

Det finnes helt sikkert folk som tar slik humor bedre enn meg selv, så filmen har uten tvil sitt marked, men selv vil jeg heller anbefale britiske The World’s End.

Relaterte innlegg