Meny Lukk

Klisjefull moro

The Expendables 3 – Regi: Patrick Hughes – Nu Image / Millennium Films / Davis-Films, m.fl. – 2 t. 6 min.

expend-1

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham), og resten av gutta havner i en uventet konfrontasjon med Stonebanks (Mel Gibson), en av grunnleggerne av The Expendables, som ble korrupt i løpet av sin karriere som leiesoldat, og valgte heller å bli våpenhandler. Barney som antok han hadde tatt Stonebanks av dage, hyrer inn unge, nye forsterkninger til laget sitt for å gå etter sin gamle lagkamerat.

Vi som publikum blir servert samme gryte av action, eksplosjoner og våpenstrid for tredje gang. Det er den samme oppskriften, men med mer krydder. Spørsmålet er: smaker det enda godt? Det er lite nytt som blir presentert i den tredje Expendables-filmen, utenom nye kjente fjes som legges til. Dette er ikke en filmserie som tar seg selv høytidelig, derfor blir det unødvendig å klandre den for alle one-linerne og klisjéene som tyter ut fra alle kanter. The Expandables omfavner dem og gjør svakhet om til styrke.

Selv om det er lite nytt å se i form av handling prøver likevel filmen å flørte med nye idéer, men tør ikke helt å ta steget til å gjøre noe seriøst ut av det. Der de kjente fjesene på laget til Barney møter nye, yngre fjes som truer med å la 80-tallets actionepoke dø ut til fordel for moderne teknologi og taktikk er en morsom liten twist som utforskes gjennom filmens gang, men The Expendables 3 forholder seg fremdeles lojal til den useriøse actionpakken som gjorde sine forgjengere så populære. Noe fansen vil sette pris på, for denne filmen er for dem og alle som dyrket de gamle actionheltene for tjue til tretti år siden. Akkurat som de andre i serien.

Du får akkurat det du forventer av den, og litt til. Mer action. Mer intensitet. Mer alt. Om du ikke trodde The Expendables 2 kunne overgås så tok du feil. Lyden sitter som støpt. Skuespillerprestasjonene er kanskje overspilt en del, men igjen må man huske på at de går inn for å overspille, og er på ingen måte direkte dårlige.

Hvis du har ventet på nok en etterfølger til denne filmserien vil du ikke bli skuffet. Dette er hjernedød underholdning på sitt beste, og kunne du tenke deg en film som seiler på action og bader i klisjéer, men gjør det med synkronisert stil, er denne filmen midt i blinken for deg.  

Relaterte innlegg