Meny Lukk

“Fantastic Beasts and Where to Find Them” – Det magiske eventyret er ikke over

70 år før Harry Potter i det hele tatt var tenkt på, møter vi en ny eksepsjonell trollmann. Newt Scamander (Eddie Redmayne), en litt rotete men morsom trollmann som bestemmer seg for å dra til Amerika, eller rettere sagt New York. Med seg i kofferten har han flere fantastiske fabeldyr, noen er søte, mens andre er rett og slett ikke slike dyr du ønsker å ha løpende rundt i byen din. Ting går dessverre ikke helt som planlagt og plutselig er flere av fabeldyrene nettopp løs i New York.

Det er ingen tvil om at det er store forventninger til denne nye “Harry Potter-lignende” filmen, og rett skal være rett, det bør være store forhåpninger. Harry Potter filmene har vært/er enorme, og jeg er kanskje ikke helt subjektiv i og med at jeg som mange andre har vokst opp med dem, men likevel vil jeg innrømme at jeg var kritisk til Fantastic Beasts and Where to Find Them i begynnelsen. Jeg var kritisk helt til jeg oppdaget at det var David Yates som skulle regissere den, og at J. K. Rowling selv ikke bare hadde skrevet manuset men også vært med som produsent. Etter den oppdagelsen var det ikke noe annet å gjøre enn å telle ned dagene til filmen skulle komme ut.

Fantastic Beasts and Where to Find Them tar oss inn tilbake til det magiske universet vi elsker så dypt, og skuffer oss absolutt ikke. Det er forfriskende å oppdage hvordan de amerikanske trollmennene behandler magien og ikke minst hvordan de behandler de som er No-Maj (ikke magiske).

Eddie Redmayne har bevist gang på gang at han hører hjemme i Hollywood med sin spesielle måte å uttrykke ulike karakterer på. Likevel fikk jeg den følelsen at karakteren hans i denne filmen ikke var unik, men litt lik det han har spilt tidligere. Jeg skal egentlig ikke si så veldig mye på dette, da det passet filmens univers ekstremt godt men jeg håper at Redmaynes neste karakter blir veldig annerledes og veldig utfordrende. Colin Farrell var på en annen side svært overraskende. Jeg trodde aldri at jeg skulle få se han i noe som helst annet enn action, spesielt ikke en fantasy-film, likevel elsket jeg den mystiske karakteren han spilte. Også på grunn av den fantastiske CGI en som blir brukt i filmen, kan jeg nesten sverge på at magien som kommer frem i filmen er ekte.

Soundtracket til filmen er helt fantastisk, James Newton Howard skuffer oss sjelden og igjen har han klart å gjøre noe helt eget med den tradisjonelle lett-gjenkjennelige musikken fra Harry Potter filmene. På grunn av at Howard har brukt tidligere soundtracks fra Harry Potter-verdenen gir det oss den følelsen av at det magiske eventyret enda ikke er over, til tross for at det er 5 år siden sist vi fikk noe nytt fra Rowlings univers.

Hvis du ønsker en opplevelse og en enveisbillett inn til J. K. Rowling’s magiske univers vil du absolutt ikke angre på Fantastic Beasts and Where to Find Them. Filmen gjenskaper de nostalgiske følelsene fra de tidligere Harry Potter filmene og viser oss hvordan livet som trollmann er. 

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them - Regissert av David Yates, Skrevet av J.K Rowling, med; Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ezra Miller og Ron Perlman. Lengde: 2 t 11 min. Nasjonalitet: USA, Storbrittania. Premiere: 16.11.16

Relaterte innlegg