Meny Lukk

Forutsigbart, men velspilt

A Late Quartet  – Regi: Yaron Zilberman – Opening Night Productions

A-Late-Quartet_02

La det være sagt med en eneste gang – A Late Quartet er en voksenfilm. Ikke i den forstand at den er usømmelig på noen som helst måte, men dette er virkelig en film av voksne, om voksne, for voksne. Godt voksne. Hovedrollene spilles av Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener og Mark Ivanir, mens ungdomsalibiet er 24 år gamle Imogen Poots. De fire førstnevnte utgjør strykekvartetten The Fugue. Kvartetten har spilt sammen i mange år, men nå begynner samarbeidet å slå sprekker. Alt fra sykdom til kjærlighetsforhold skaper usikkerhet og konflikt i en ellers velfungerende gruppe.

Det er først og fremst skuespillerne som gjør denne filmen verdt å se. Walken, Hoffman og Keener har levert kvalitetsarbeid i en årrekke, og dette er intet unntak. Hele filmen bygger jo også på personlige relasjoner, så at de virker realistiske og troverdige er avgjørende for filmens kvalitet. At skuespillet er såpass godt, gjør derfor at det kjennes helt greit å tilbringe i underkant av to timer i voksne menneskers lag. I tillegg er musikken, som spilles av profesjonelle musikere, veldig fin. Det er jo tross alt en film om en profesjonell strykekvartett, så det skulle kanskje bare mangle.

Historien er forutsigbar nok, og det er ingen spesielt spennende elementer utenom skuespillet. Her er ingen fancy spesialeffekter eller spektakulære innspillingssteder. Allikevel er det en helt grei film. Skuespillerne løfter som sagt kvaliteten flere hakk, og selv om historien er forutsigbar, er den ikke nødvendigvis kjedelig. Karakterene er også forholdsvis interessante, og det er ikke alltid like lett å vite hvem man føler mest med. Det skaper en viss spenning, som gjør at hvordan noe skjer, er mer interessant enn hva som skjer. Etter hvert som filmen ruller videre, blir det vanskeligere og vanskeligere å se hvordan det hele skal kunne ta slutt uten at alle ender opp ulykkelige. Om de gjør det eller ikke, velger jeg å holde tilbake.

A Late Quartet er en fin film å ta med foreldrene dine på – særlig hvis de liker strykere og flinke skuespillere.

Relaterte innlegg