Meny Lukk

“Good Time” – What Comes Around, Goes Around

Jeg gledet meg og var samtidig litt skeptisk til å se Good Time med Robert Pattinson. Gledet meg fordi traileren var sykt kul og fordi filmen blir hyllet av kritikere over hele verden, men skeptisk fordi man selvfølgelig tenker at dette blir enda et desperat og halvdårlig forsøk fra Pattinson på å rive seg løs fra Team Edward-stempelet. Og med dette ble jeg både skuffet og overrasket over filmen.

I filmen møter man de to brødrene,  Connie (Robert Pattinson) og Nick (Benny Safdie) som har et utrolig nært forhold. I første scene av filmen ser vi Nick sittende på et lite kontor hvor han snakker med en slags terapeut, noe han synes er veldig ubehagelig. Og vi skjønner fort at det er noe som ikke helt som det skal være med Nick.  Han er nemlig psykisk utviklingshemmet. Brått kommer Connie brasende inn på kontoret og “redder” broren sin fra terapeuten og sier at Nick ikke hører hjemme her, her på dette “stedet”, for det er jo ikke noe galt med Nick?

Dette blir et gjennomgående tema gjennom hele filmen, at Connie prøver å redde Nick fra alle situasjonene som han selv setter Nick i. Connie overtaler nemlig Nick til å rane en bank med han, og selvfølgelig ender dette med at Nick blir tatt av politiet, imens Connie klarer å rømme. Resten av filmen handler så om at Connie desperat prøver å få sin bror ut av fengsel, samtidig som han prøver å unngå å havne der selv, alt i løpet av en natt.

Dette er en klassisk “What comes around, goes around” historie der hele plottet går ut på at om du er dum, og gjør dumme ting, så skjer det bare mer dumme ting, og når du så skal prøve å ordne opp i dette på en dum måte så kan det umulig ende godt, eller?

Kritikerne hyller Pattinson for hans rolle som Connie i denne filmen, men personlig synes jeg at det er Benny Safdie som stjeler scenene i filmen, til det punktet at jeg savnet han når han ikke var på skjermen. Man får jo selvfølgelig sympati for hans rollefigur Nick, og lurer hele tiden på hvordan det går med han. Pattinson gjør også en god jobb med Connie. Han får godt frem det som kreves av han, selv om alt Connie gjør er så ufattelig dumt, og jo mer han graver sin egen grav, klarer han på en annen måte fremstå som utrolig smart, på en dum måte. Og den arrogansen han utstråler gjennom det hele, den “dette ordner jeg fordi jeg er best uansett hvor dritt det går” er til å ta og føle på. Man sitter og heier på han, samtidig som man blir så utrolig oppgitt gang på gang.

Det som plaget meg mest gjennom hele filmen er lyden. Det virker som at alle regissører tror 80-talls synth er tingen for å lage en kul thriller, og at ekstremt høy bakgrunnsstøy og skarpe lyder er tingen for å gjøre oss stressa. Ja, man ble stressa, men mest for at lyden er så utrolig irriterende. Og når de prøver å skape en stressende stemning med lyden så er det ikke nødvendigvis i tråd med en stressende scene, noe som endte opp med at at jeg til tider skvatt så jeg hoppet i setet. Det er nesten som om de legger  inn disse lydene for å passe på at folk fortsatt holdt seg våken i salen.

En annen småirriterende – men samtidig bra – ting er at man gjennom filmen blir introdusert til flere karakterer som ikke har noe som helst med handlingen å gjøre. Man sitter litt igjen som et spørsmålstegn, men skjønner etterhvert at Connie bare bruker disse menneskene for å komme seg dit han vil, og at etter han har kommet dit er de irrelevante for han, og dermed irrelevante for historien. Midt i filmen får vi et lite avbrekk med historien til en av disse irrelevante karakterene, som er utrolig deilig etter at man så og si ikke ser noen andre enn Pattinson på skjermen i en time.

Good Time er fint filmet, Pattinson klarer veldig godt å riste av seg glitter-vampyren og gjør en veldig god prestasjon som Connie, Safdie gjør en utrolig god prestasjon som Nick. Det er en småspennende og litt annerledes historie bygget opp på en spennende måte, og Safdie brødrene har gjort en god jobb med regien. Ja, han som spiller Nick er også den ene regissøren av filmen.

Vil jeg anbefale den til mine venner? Nei. Men om du fortsatt vil se den, kan jeg anbefale å ta med ørepropper.

 

Good Time - Regissert av Benny Safdie og Josh Safdie; skrevet av Ronald Bronstein og Josh Safdie; med Robert Pattinson og Benny Safdie.Spilletid: 1t.41m. Land: USA. Premiere: 6. oktober 2017. Aldersgrense: 15år

Relaterte innlegg