Meny Lukk

«Hail, Caesar!» – Lystig, lettbeint underholdning

Coen-brødrene er to av de mektigste mennene i Hollywood. Ikke bare er de effektive regissører, men også store produsenter og manusforfattere. Hver gang de kommer med en ny film, blir det blest, og Hail, Caesar! er ingen unntak. Både The Big Lebowski, Fargo og No Country For Old Men er store favoritter hos folk flest. Med deres svarte humor og kompliserte problemstillinger som skal bli løst av ofte inkompetente karakterer. Noe som alltid gir hysteriske substansrike filmer, med minneverdige karakterer og absurde historier.

Josh Brolin spiller studioansvarlig på et stort Hollywood-studio på 50-tallet. Alle problemer studioet har, tar han seg av. Om det skulle være fulle skuespillere, produksjonsproblemer eller i dette tilfellet, kidnappingen av deres største stjerne, George Clooney. Nyhetene kommer raskt, og ikke bare må han få tilbake studioets stjerne, men også holde journalistenes nysjerrige snuter unna skandalen. Samtidig som dette, må han også bestemme seg om han skal ta imot et tilbud om annen jobb, under press fra kona.

Her blir vi  ikke servert ekstreme problemstillinger, med overkompliserte håndteringer som er vanlig for Coen-brødrene. Det er en lett komedie, med en enkel problemstilling. Jeg vil nesten prestere å si at problemstillingen vi står ovenfor ikke engang er filmens virkelig hjerte. For filmen virker nesten mer som et kjærlighetsbrev fra Coen brødrene til 50-talls kulturen i Hollywood. Hovedsakelig foregår hele filmen på et studio i Hollywood, og vi går fra kontor til kontor og fra set til set, noe som gir oss et skikkelig innblikk filmindustrien som den var, og som den til en viss grad er idag.

Disse besøkene inne på de forskjellige filmsettene byr på noe av det beste innholdet i filmen. Vi får se settet til et stort romersk epos, et skikkelig prestisjefylt drama, en gledelig westernfilm, en militærmusikal og et forrykende synkronsvømmingnummer. Hvert sett byr på minst en cameo fra store ansikter som Scarlet Johansson, Ralph Fiennes og Channing Tatum.

Det promoterte plottet folk som har sett trailerene kjenner til, er kidnappingen, som i og for seg har en ganske sentral rolle, men det er alle elementene som surrer rundt denne røde tråden som skaper de fleste gode stundene. Josh Brolin er en som vanlig en fryd å se på, og han får mye å gjøre i Hail, Caesar!

Hail, Caesar! er underholdningskule, proppet med cameos, vitser og 50-talls kommentarer. Den jordnære svarte humoren Coen-brødrene er kjent for er heller skubbet litt til side, for her er det mer snakk om å male studiotilværelsen i Hollywood på 50-tallet. Det lukter Coen langt vei, men det føles nesten ikke helt genuint. Det er satset mer på stil enn substans. Men det er fortsatt utrolig gøy, og ikke minst interessant. Så om du enten er Coen-blodfan, eller om du elsker å telle kjendiser på skjermen, eller om du rett og slett bare vil ha litt lettbeint underholdning med fantastisk produksjonsverdi, så gå å se Hail, Caesar!


Hail, Caesar! – Skrevet og regissert av Etan og Joel Coen; med Josh Brolin, George Clooney, Scarlett Johansen, Channing Tatum, Ralph Finnes.
Spilletid: 1 t. 46 m. Land: USA. Premiere: 4. mars 2016. Aldersgrense: Tillat for alle.

Relaterte innlegg