Meny Lukk

“Hell Fest”- Miserabel ‘skrekkfilm’

Hell Fest er en slasherfilm hvor handlingen foregår i en skrekkrelatert fornøyelsespark med en morder løs. Høres ikke det ut som en adrenalinfylt og gøyal film? Vel…

Det hender man ser på klokken en gang eller to mens man på kino. Da er filmen som oftest kjedelig, dårlig, eller lang. Hell Fest bærer alle disse ulempene, i tillegg til at jeg så på klokka hele sju ganger. Det solide konseptet blir levnet ut vinduet i denne såkalte «skrekkfilmen».

Regissør Gregory Plotkin er relativt fersk i å stå bak kameraet. Dette er hans andre film, hvor hans første innspill var Paranormal Activity The Ghost Dimension, en latterlig film som er betraktelig bedre enn Hell Fest, noe som sier litt om sistnevntes kvalitet.

Til å hete Plotkin så er filmens plot, handling, veldig tynt. Filmen følger Natalie (Amy Forsyth) og hennes vennegjeng som besøker Hell Fest og finner seg forfulgt av en maskert morder. Det er det. Når man ser en slasherfilm forlanges det ikke nøvdvendigvis et tjukt hendelsesforløp eller karakterer med kjøtt på beina. Man vet at mesteparten av det brede rollegalleriet kommer til å dø, og da kreves det at karakteren blir tatt ut på kreativt og underholdende vis. Dette klarte ikke Hell Fest i det hele tatt og valgte heller å følge alle skrekkklisjéer tenkelig; en morder som nynner på en nattasang, heltinner som faller på bakken og av én eller annen grunn ikke klarer å komme seg opp, ingen tror på hva som foregår foruten hovedkarakterene og så videre, og så videre.

Spenningen er ikke-eksisterende; i stedet for å bygge opp atmosfære i de unike omgivelsene benytter de seg kun av billige jumpscares og til og med de fikk meg ikke til å skvette, ikke litt engang. En jumpscare innebærer høge lyder for å gi et lite kick av nerve men i denne filmen er lydmiksingen såpass lav at man blir bare vitne til det, og reagerer ikke over hode. Det jeg skvatt mest av var nyset til noen i salen. Filmen er lite kreativ i hvordan ofrene blir drept. Enten får de en kniv i magen eller så kuttes det vekk med en gang noe «for ekkelt» skjer, bare for å beholde den lave aldersgrensen – fordi lav aldersgrense er lik flere kinobilletter, men merk mine ord, ingen blir å se denne kalkunen.

Skrekkikonet Tony Todd kjent i fra klassikeren Candyman og Final Destination-filmene spiller parkens maskot og sjef. Han er markedsført godt i trailerne, men rollen hans er såpass minimal at den knapt kan kalles en cameo. Filmen i seg selv er minimal på det vis at den verken er minneverdig eller kommer til å gjøre det godt på kinoer. For å være ærlig føltes det som en Netflixfilm, eller en som går rett til dvd og blu-ray på grunn av de tamme prestasjonene, den flate regien og den generelt tamme produkjsonskvaliteten.

Hell Fest endte opp med å være en sørgelig opplevelse for en horror-fan som meg selv. Den er frustrerende dårlig i stedet for latterlig og utilsiktet morsom. Klisjéene er såpass forutsigbar at filmen endte opp med å være omtrent like skummel som en seks måneder gammel hundevalp. Rett og slett bortkastet potensiale. Ikke verdt å se på kino og ikke verdt å se generellt!

https://www.youtube.com/watch?v=1EtA4wzlb2k

Hell Fest – Regissert av Gregory Plotkin; med Amy Forsyth, Christian James, Reign Edwards
og Tony Todd. Spilletid: 1 t 29 m. Land: USA. Premiere: 12. oktober 2018. 
Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg