Meny Lukk

“Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa” – Et gledelig gjensyn

For godt og vel to år siden så jeg Jul i Flåklypa, og var veldig fornøyd med den. Den gangen så var jeg litt bekymret for at filmen skulle havne litt i skyggen av den gode gamle Flåklypa Grand Prix (1975), dette skulle heldigvis vise seg å ikke være tilfellet. Filmen sto stødig på egne bein, noe oppfølgeren også gjør.

Herfra til Flåklypa bygger videre på alt det som gjorde Jul i Flåklypa verdt å se. Det store, og morsomme, persongalleriet består av de samme pluss et par velkomne nyskudd. “Stop-motion”-animasjonen er nydelig og et utrolig høyt detaljnivå, rett og slett en fryd å se på.

Et av de negative punktene jeg trakk frem i den forrige anmeldelsen var at historien ikke nødvendigvis var veldig original, dette er et problem også nå. Faktisk så blir historien av og til litt for lik Flåklypa Grand Prix.

Flåklypa har et ganske heftig konkurranseforhold til nabobygda Slidre, så i et forsøk på å finne ut en gang for alle hvilken bygd det er som er best blir det gamle osteløpet vekket til live igjen. Solan Gundersen, som har et evig stort konkurranseinstinkt, vedder hus, hjem og Reodors verksted mot meieriet til Slidres store sønn, Kleppvold. Dermed blir også Ludvig og Reodor Felgen dratt med inn i konkurransen.

Selve historien kan nok, nok en gang, føles litt lite original, men det er uansett ikke her styrket til filmen ligger. Filmen er på sitt beste når den fokuserer på det rike persongalleriet til Kjell Aukrusts univers, og når den på komisk vis gjør satire over samfunnet slik det er i dag. Spesielt godt likte jeg hvordan filmen gjør narr av sportssendinger hele veien gjennom. Disse små øyeblikkene og den varme humoren er det som gjør filmen verdt å se for min del.

Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa er et hyggelig gjensyn med gjengen fra Flåklypa, pluss de nye karakterene fra Slidre. Filmen lever lett opp til den standarden som Jul i Flåklypa satte for to år siden.


Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa - Regissert av Rasmus A. Sivertsen; skrevet av Karsten Fullu basert på tegneserier av Kjell Aukrust; med Kari-Ann Grønsund, Trond Høvig, Fritjof Såheim, Bjarte Hjelmeland, Per Skjølsvik og Steinar Sagen. 
Spilletid: 73 min. Land: Norge. Premiere: 25. Desember. Tillat for alle

Relaterte innlegg