Meny Lukk

“Hjertestart” – Hjerteskjærende drama

I det Kjetils (Kristoffer Joner) kone Camilla (Ellen Dorrit Petersen) dør i en tragisk bilulykke, blir han levnet med deres 6 år gamle adopterte sønn. Tapet av Camilla ligger dypt i Kjetil, noe som gjør det vanskelig for han å ta vare på Daniel (Kristoffer Bech). Derfor tar Kjetil med Daniel til hans hjemland Colombia i håp om å finne hans biologiske mor.

Overraskende nok vant denne filmen Pitchekonkurransen fra Kosmorama internasjonale filmfestival i 2012. Det er ikke en enkel historie for å si det mildt, så regissør Arne Andresen har virkelig hatt nok å gjøre med filmen, og heldigvis ble resultatet mer enn godt nok. Det er også svært deilig og se en god norsk film, med litt internasjonale trekk.

Hjertestart er en helt ekstremt rørende film. Jeg må innrømme at jeg hadde en halvveis ubehagelig følelse sittende i brystet gjennom hele filmen. Filmen er et godt drama som virkelig får oss som publikum til å føle på det å ikke være god nok. Det kan sies at det garantert er en million foreldre som kan relatere til denne filmen, og det er viktig å vise at det er greit å føle seg slik. Temaet som går igjennom filmen, at Kjetil ønsker å gi fra seg Daniel til hans biologiske mor, er veldig tabu. Det er absolutt ikke enkelt å ta en avgjørelse om å gi fra seg barnet sitt.

Til tross for at Joner er den som har en utfordrende rolle som en usikker far, vil jeg likevell påstå at det ikke er han som er den store stjernen i dette dramaet. Den som imponerte stort var Kristoffer Bech som spilte Daniel. Bech er ikke mer enn 6-7 år gammel i denne filmen, og spiller et litt vanskeligstilt temperamentsfullt barn, noe han gjør glatt uten noen problemer. Under flere scener ble jeg overrasket over hvor dyktig han faktisk var, spesielt i de heftigere scenene hvor han og Kristoffer Joner kranglet og det ville vært vanskelig for de fleste barn å holde masken.

Hjertestart er en fantastisk rørende film som gir seeren mer enn en fantastisk filmopplevelse, men også en emosjonell berg og dal bane. Filmen anbefales på det sterkeste, og er du en Kristoffer Joner-fan akkurat som meg, så kan jeg love at du ikke blir skuffet denne gang heller. 

 

Hjertestart - Regissert av Arild Andresen, skrevet av Hilde Susan Jægtnes, Jorge Camacho og Arild Andresen, med; Kristoffer Joner, Marlon Moreno, Kristoffer Bech. Nasjonalitet: Norge. Lengde: 1 t 43 min. Premiere: 24.02.17

Relaterte innlegg