Meny Lukk

“How To Be Single” – Kunne klart seg med litt mindre komedie og litt mer romantikk

How To Be Single er historien om de fire jentene, Alice (Dakota Johnson), Robin (Rebel Wilson), Meg (Leslie Mann) og Lucy (Alison Brie), som prøver å leve singellivet i New York mens de på samme tid må prøver å finne lykken sammen med andre mennesker.

Historien blir sett og fortalt gjennom øynene til Alice, så om det er noe forvirring rundt hvem av det fire hovedrollene man kommer til å tilbringe mest tid med, så er det Fifty Shades-stjernen Dakota Johnson. For mange kan denne ideen være frastøtende, men det er ingen grunn til bekymring, siden hun gjør en relativt bra jobb med denne filmen og fremføringen hennes blir elevert med hjelp fra filmens svarte får. Rebel Wilson har i de siste årene klart å lure seg inn i en rekke Hollywood-produksjoner og jeg orker virkelig ikke tenke på hvilke andre fremtidige filmer hun kommer til å ødelegge. Alle de dårlige vitsene og bruk av upassende “comic relief” (i en allerede lystig nok film) blir kastet opp av Hollywoods nyeste svulst.

Selv om Rebel Wilson prøver å stikke kjepper i hjulene på de andre jentene, så klarer de fint å rulle videre ved hjelp av Leslie Mann sin tilværelse; det er hun som bringer det emosjonelle til filmen og gir den en sjel og et hjerte, selv om rollen hennes kan minne sterkt på den i Judd Apatows Knocked Up og This Is 40.

Alle jentene i filmen er knyttet sammen på en bra måte, utenom karakteren til Alison Brie. Hun blir etablert som en viktig medspiller i historien, men som vi senere glemmer og det virker nesten som en karakter som er tvunget inn manus for å sette opp en scene med to av det mer viktigere karakterer senere i filmen.

Foruten om denne jentegjengen har filmen mange appellerende elementer i seg. Den er estetisk fin å se på, og har et lite spekter med pop-låter fra ulike tider som man til tider bare har lyst å synge med på (men som kanskje ikke er den beste ideen i en kinosal).

How To Be Single kan for mange bare virke som enda en stereotypisk romantisk komedie, på mange måter er den det, men på flere måter skiller den seg også ut med flere av karakterene. Om man elsker australeren fra Pitch Perfect, så er dette en film du absolutt burde se, men om ikke det er noe for deg kan det være vanskelig å se forbi henne og sette pris på de andre gode elementene med filmen. 


How To Be Single – Regissert av Christian Ditter; skrevet av Abby Kohn, Marc Silverstein og Dana Fox, basert på en roman av Liz Tuccillo; med Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Man.
Spilletid: 1 t. 50 m. Land: USA. Premiere: 12. februar 2016. Aldersgrense: Tillatt for alle.

Relaterte innlegg