Meny Lukk

En katastrofe av en katastrofefilm

Into the Storm – Regi: Steven Quale – Broken Road Productions, New Line Cinema, Village Roadshow Pictures – 1 t. 29 m.

into3

Pete (Matt Walsh) jakter på tornadoer til sin dokumentarfilm sammen med sitt team av stormjegere. De følger det som skal bli en massiv storm til den lille byen Silverton. Samtidig i Silverton gjør Donnie (Max Deacon), Trey (Nathan Kress) og deres far Gary (Richard Armitage) seg klar til sin high school-avslutningsseremoni. Trey drar til en forlatt fabrikk med Kaitlyn (Alycia Debnam Carey), fordi han skal hjelpe henne med å lage en dokumentarfilm. Stormen bryter ut og Trey og Kaitlyn er fanget i den sammenraste fabrikken. Gary og Donnie drar for å redde dem, men på veien dit møter de Pete og teamet hans, og de må overleve de massive tornadoene sammen. Det er også et par rednecks som vi kutter til en gang i blant. Hvorfor vet jeg ikke. De ødelegger bare den allerede forferdelige flyten enda mer.

Into the Storms største problem er et makkverk av et manus. Det feiler på alle områder. Det verste er karakterene. Alle som en er hentet ut av den store klisjéboka, og de har like mye dybde som et fuglebad. Dette resulterer i at du virkelig ikke bryr deg om hva som skjer med dem, og da blir det ikke akkurat spennende når de er i fare. Dialogen er rett og slett også banal og unaturlig. Dette får de allerede middelmådige skuespillerne til å fremstå som enda verre enn hva de egentlig er.

Regien er også tvilsom. Det skal være en “found-footage”-film. Men den hopper mellom “found footage” og normal filming helt uten mål og mening, eller noen som helst indikasjon på hva det er det du ser nå. Det kan til tider bli litt forvirrende. “Found-footage” brukes heller ikke på en bra måte. Ofte føles det som en unnskylding for å slippe og sette opp en scene på en bra og filmatisk måte. Det gir ingenting til historien og det er slitsomt.

Slike hjernedøde actionfilmer har som regel en bra ting gående for seg, nemlig fete effekter. Men heller ikke her er Into the Storm noe spesiell. Selve tornadoen ser ganske bra ut. Det ser ut som noe du burde forvente å se i en film i dag. Kombinert med et godt lydbilde blir den noen kule sekvenser. Alt som ikke er tornado – altså bygninger og lignende som ødelegges – hadde knapt vært småimponerende for fem år siden. Selv lette effekter feiler her. Det fører igjen til at det er vanskelig å la seg fange av filmen.

Du bør selvfølgelig ikke forvente at en film som Into the Storm er et mesterverk som kommer til å forandre film for alltid. Man burde heller forvente en underholdende og spennende film som gir deg en kinoopplevelse verdt pengene. Into the Storm greier ikke å oppnå dette. Bortkastet tid, og ikke minst bortkastede penger.   

Relaterte innlegg