Meny Lukk

Høstens største skatt?

Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama – Regi: John Andreas Andersen og Lisa Marie Gamlem – Norwegian Pirates / Storm Films/ Stor Productions – 1 t. 36 min.

Kyrre Haugen Sydness i Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

Etter at Kaptein Sabeltann (Kyrre Haugen Sydness) finner et mystisk kart på Apeøya om skatten i Lama Rama, ender den modige gutten Pinky (Vinjar Pettersen) opp på sitt første tokt på Den Sorte Dame fra Abra Havn. Etter en serie med uheldige hendelser, forårsaket av den krasse Bjørn Barsk (Fridtjov Såheim) og hans mannskap, er det nå et kappløp med tiden om hvem som når frem til Lama Rama for å tak i den største skatten i kongeriket: Kongens perle. Sammen med hans venn Ravn (Sofie Bjerke) og hans verge Rosa (Pia Tjelta), møter Pinky også den lattermilde Kong Rufus (Anders Baasmo Christiansen) og hans tilbaketrukne bror Prins Badal (Jon Øigarden), som har noen suspekte intensjoner. Sammen må Pinky og Ravn finne sine indre pirater og begi seg ut på et eventyr de sent vil glemme.

Bare tittelen og filmtraileren treffer med en gang det nostalgiske hjørnet av hjertet, og gir en viss følelse av under og spenning. Forventningene var høye, sjøbena var på plass, men fikk man det man håpet og ønsket? Ikke helt. Filmen har sine gode deler; musikken og setting var uslåelig og spennende, men i gjengjeld var det noe svakt fra noen skuespillere og man følte ikke helt at essensen av kongen på havet ble fullt gjennomført.

Det tekniske ved filmen er ganske spektakulært til å være en norsk barnefilm, og man kan tydelig se at denne filmen har hatt stor produksjonsverdi. Filmen har også et godt lydspor, med noen gode sanger og et godt gjensyn med noen klassikere. Men igjen får det litt minus, i og med at det var bare to musikalske nummere i hele filmen. Filmen skulle enten hatt noen fler eller ikke hatt noen i det hele tatt, noe som kanskje hadde gjort filmen sterkere. Koreografien i alle kampscener var godt utført, men noen ganger litt klumsete. Det virker også som om den har fått stor inspirasjon fra deler av The Pirates of the Caribbean-serien, men det var ikke for mye til å bli altfor distraherende.

Kunne filmen vært bedre? Ja, men til å være en barnefilm fra Norge er det et veldig godt forsøk. At norsk film begynner å bli mer og mer internasjonalt er bare et pluss i boka og at det er Kaptein Sabeltann som får den æren er flott. Boken med samme navn er godt representert her, selv om man savner Terje Formoes versjon av kongen på havet en del. Alt i alt er dette både en god introduksjon og fortsettelse av Kaptein Sabeltann og hans mannskaps ville eventyr på De syv hav.

Relaterte innlegg