Meny Lukk

En helt OK barnefilm

Karsten og Petra på vinterferie – Regi: Arne Lindtner Næss – Cinenord Spillefilm – 1 t. 15 min.

Karsten og Petras vidunderlige jul

Karsten og Petra skal denne gangen på hyttetur med Esther og morfar, og her skal de i en uke stå på ski og de må også øve på den skumle nedoverbakken, som Karsten ikke er så glad i. Samt så møter de Petter, en tøff gutt som kan stå på ski veldig bra. Karsten begynner å tro at Petra er mer interessert i Petter enn ham, så han bestemmer seg for å delta i et hopprenn for å imponere Petra og for å vise at han er like flink som Petter.

Dette er den andre filmen om Karsten og Petra, og man legger godt merke til at barna begynner å bli eldre. Barna har allerede blitt syv år og passer ikke så mye lenger inn som to femåringer. Filmen har ellers en god stemning og barneskuespillerne er ikke helt ok. Kinematografien er pen, men kan noen ganger bli litt rotete. Plottet er kanskje også litt tynt og det kan også bli litt tregt til tider.

Filmen er en helt OK barnefilm, men for de som er eldre er kanskje denne litt i det tregeste laget. Men for et barn kan denne filmen være en fin måte å slå av tid på og den er nok mer interessant enn for oss voksne. Stemningen i filmen gir en nokså god følelse, samt igjen så er ikke skuespillerne så ille. Hvis man vil se en OK barnefilm med enten småsøsken eller søskenbarn, så er kanskje dette filmen for det. Personlig finnes det mange andre gode filmer på denne tiden for barna, men alt i alt er denne helt alminnelig.

Relaterte innlegg