Meny Lukk

«Kubo and the Two Strings» — Stop-motion action i gamle Japan

Kubo and the Two Strings er den nyeste filmen fra animasjonsstudioet Laika, som står bak tidligere kommersielle og kritiske suksessfulle filmer som ParaNorman og Coraline. Laika er kjent for sin stop-motion-stil og denne er også til stede i Kubo.

Kubo er en ung gutt som legger ut på et farefullt oppdrag for å finne en magisk rustning og bekjempe den onde Månekongen. For å hjelpe han å oppnå dette har han et magisk instrument, en snakkende ape som er et naturtalent med sverdet og en svær “comic relief” samurai-bille. Handlingen er satt i gamle Japan, noe som er tydelig i stil, kultur og musikk.

Dessverre fikk jeg ikke muligheten til å se filmen på engelsk, da det var noen deler av manuset som skurret litt oversatt på norsk, i tillegg til fremførelsen til en av hovedrollene som ikke landet helt til tider. Det engelske castet består av store stjerner som blant annet Mad Max’s Charlize Theron, vår alles Voldermort, Ralph Fiennes, Matthew McConaughey og Game of Thrones – aktuelle Art Parkinson. Så jeg vil anbefale alle å se den på engelsk, hvis mulig.

Dette er i høy grad en familiefilm, med et tema og humor som egner seg fint for barn. Samtidig gjør utfordrende bruk av vold og skumle / mørke bilder Kubo til en litt røffere animasjonsfilm, sammenliknet med sine typiske konkurrenter fra Pixar. Flere rørende partier i filmen kan gjøre det vanskelig å holde tårene tilbake om du lever deg skikkelig inn.

Måten Kubo reiser til fantastiske steder og får tak i magiske gjenstander for å bekjempe monstre og trosse ondskap minner meg om The Legend of Zelda-spillene. I tillegg gir den visuelle stilen og musikken meg Kung Fu Panda-vibber.

Om du er som meg og tenker «hva kan vel være bedre enn en kombinasjon av The Legend of Zelda og Kung Fu Panda», bør du dra og se Kubo and the Two Strings. Den vakre animasjonen og visuelle stilen alene gjør filmen verdt tiden og pengene til å se denne filmen. Historien i seg selv er noe forutsigbar, men med underholdende actionscener kan det lett tilgis. Jeg vil anbefale filmen for enhver fan av animasjon, stop-motion, japansk kultur, eller bare rett og slett lette og underholdende kinoopplevelser.

https://www.youtube.com/watch?v=p4-6qJzeb3A

Kubo and the Two Strings – Regissert av Travis Knight; norske stemmer av Ingrid Bolsø Berdal, Jesper Leporanta, Hans Marius Hoff Mittet, Svein Tindberg og Anne Marie Ottersen. Spilletid: 1 t. 41 m. Land: USA. Premiere: 09. september 2016. Aldersgrense: 9 år.

Relaterte innlegg