Meny Lukk

“Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta” – Norsk tullefilm eller blodig alvor?

Etter en syv års lang ventetid har den norske kultfilmen Kurt Josef og Legenden om Fjordheksa endelig fått en etterlengtet og velfortjent oppfølger. Vi møter atter en gang Kurt Josef Wagle (Stig Frode Henriksen) og den fantastisk morsomme Rock Fjellstad (Jørn Tore Nilsen). De to ender igjen opp på å jakte på noe overnaturlig og rart som har tatt uskyldige liv, denne gangen en av passasjerene på hurtigruta.

Den tonedøve Rock har på magisk vis fått en spillejobb på hurtigruta, og Kurt Josef blir med som moralsk støtte og manager. Han slår to fluer i en smekk siden sønnen, Tordenskjold, har fått jobb som frisør på skipet. Når de ankommer innser de raskt at en stor stjerne også har blitt hyret som underholdning, men hun har blitt hyret til hovedunderholdningen, dette er selvfølgelig den godeste Marion Ravn.

Filmen er bygd opp av grov humor med et komisk og seksuelt språk, med en rekke dårlige vitser, men også noen fantastiske ordspill. Vi får i filmen en smakebit på en rekke hendelser og situasjoner som kan bli sett på som forstyrrende og litt drøye, men det blir utført på en så komisk måte at en ikke klarer la vær å le. Tips til når du skal se filmen: Ikke vær så hårsår.

Tommy Wirkola har tidligere vist seg å være ivrig i å delta i egne filmer, dette er dessverre et unntak. I Legenden om Fjordheksa var han også med, Wirkola hadde nemlig stemmen til Kameramannen Pablo. Men i oppfølgeren vår fikk ikke Pablo en eneste replikk, vi får altså nøye heller bare nøye oss med dee hysteriske opptredenene til Henriksen og Nilsen istedet.

En morsom og grotesk film som tar for seg alt det beste innenfor norsk og overnaturlig, en kombinasjon som går overraskende godt sammen. Wirkola gir oss i denne filmen hele pakka, pene kvinner, flere mord, ekstrem grov humor og ikke minst en idiot med morsomme replikker. Til tross for litt kontinuitetsbrudd, er dette alt i alt er det en gjennomført og morsom film. Hva mer kan man ønske seg? Jeg er i alle fall fornøyd, men kanskje den eneste som lo i kinosalen, ekte nordlendingshumor. 

https://www.youtube.com/watch?v=J1-loX5OIyc

Kurt Josef Wagle og Mordmysteriet på Hurtigruta -  Skrevet og regissert av Tommy Wirkola og Stig frode Henriksen, med; Stig Frode Henriksen, Jørn Tore Nilsen og Marion Ravn. Spilletid: 1 t 20 min. Nasjonalitet: Norge. Premiere: 24.11.17

Relaterte innlegg