Meny Lukk

“Legend” – Dobbel dose Hardy

Brian Helgeland forteller med Legend historien om Kray-tvillingene, og gjør dermed som filmen The Krays fra 1990. Hva The Krays, eller alle andre filmer for den saks skyld, derimot ikke har er dobbel dose med Tom Hardy. For med hans to roller, Ronald og Reginald, stjeler han virkelig filmen.

Kray-tvillingene eier sin del av London og er meget fornøyd med livet sitt. De har kontroll på politiet, befolkningen og sin egen lille gjeng som følger de rundt hvor enn de selv vil. Kray-navnet spredde frykt på 1950- og 60-tallet og vi får flere ganger se hvordan vold ikke er nødvendig for at de skal få det som de vil, selv om Ron er ganske glad i akkurat det. Vi får tidlig vite av psykologen hans at Ron har seriøse problemer og går så langt som å kalle han paranoid-schizofren. Med et veldig hardt ansikt, inkludert underbitt, og en generell mangel på sosiale antenner viser Tom Hardy noe nytt enda en gang. Reggie derimot er en gangster full av sjarm og den Hardy mange kanskje forventer.  En kjekk og sjarmerende fyr som enkelt får oss til å overse at det ulovlige han driver med og får oss heller til å le av situasjonene. Han er filmens protagonist og får hovedromansen i filmen, sammen med Frances (Emily Browning)

Plotmessig skiller ikke Legend seg spesielt fra lignende filmer. Historien om noen som tar over storbyens kriminalitet er noe vi har hørt fra før, men det stopper den ikke fra å være underholdende. Vi blir servert en fin kombinasjon av vold og humor, som ved et par anledninger blir utnyttet veldig bra og lager et par meget morsomme situasjoner.

Filmen åpner med en voiceover av det vi etter hvert finner ut er Frances. Selv er jeg ingen fan av akkurat det, men det blir heldigvis holdt til et minimum. Det som derimot ble et problem var hvor overfladisk den føltes til tider. Vi følger de to Hardy-guttene gjennom et underholdene plot, men når den prøver å vekke litt følelser, så faller den litt igjennom og blir nesten litt kjedelig en liten periode mot slutten. Men jeg vet samtidig at jeg har vært i mindretall når jeg har hatt samme problem tidligere, så det er nok ikke noe alle kommer til å kjenne på.

Legend revolusjonerer ikke sjangeren, men det prøver den heller ikke på. Den prøver i stedet og vise en gangsterfilm med en lettere tone hvor mye av fokuset er på en meget god Tom Hardy. Dette er nok en film de fleste kommer til å like, fordi den rett og slett er veldig lett å like. For hvem vil vel ikke se Tom Hardy sloss mot Tom Hardy? 


Legend - Regissert av Brian Helgeland; skrevet av Brian Helgeland og John Pearson; med Tom Hardy, Emily Browning, Taron Egerton og David Thewlis. Spilletid: 2 t. 11 m. Land: Storbritannia. Premiere: 16. oktober. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg