Meny Lukk

“Live by Night” – En Film

Joe Coughlin (Ben Affleck) var en gang en godhjertet man, men etter å ha deltatt i den første verdenskrig og vert vitne til grusomhetene og det unødvendige tapet av tusenvis av gode hardtarbeidene menn, under kommandoen av politikere og høyere makter som styrer det hele komfortabelt borte fra linjene. Han velger derfor å aldri la noen bestemme over livet hans igjen. Han snur raskt til kriminalitet etter å ha returnert hjem til Boston og må kjempe for å beskytte de han elsker i en forbudstidskrig mellom italienske og irske mobber fra Boston til Tampa, Florida, samt de store kjeppene en viss Ku Klux Klan setter i Joes hjul

Jeg må være raskt nådeløs her å si at filmen ikke akkurat er det beste verket til Ben Affleck. Han har de siste årene hatt stor suksess som regissør i Oscar-utdelingen der alle hans tre tidligere filmer, Gone Baby Gone (2007), The Town (2010) og Argo (2012) har fått nominasjoner, og der sistnevnte til og med stakk av med beste film. Live by Night er en film jeg tviler sterkt blir nominert til noe som helst. Det er en film som går på kino, men som svært få vil noen gang snakke om igjen, men jeg må si, den ikke kjedelig og er ikke uten sine såkalte «moments».

Hovedsakelig er problemet med filmen at jeg synes den kom 20 år for sent. Filmens action, plot og bare generelle interesse er ikke nok for dagens publikum om du spør meg, men hadde vert plenty noen år tilbake.

En liten applaus synes jeg filmen fortjener for sine skuespillervalg. Disse består av stjerner som Zoe Saldana, Sienna Miller, Brendan Gleeson, Elle Fanning, Chris Cooper og min egen favoritt Remo Girone, som kanskje ikke er på de andres stjernenivå, men som ga meg det største inntrykket, som mafiaboss Maso Pescatore. De er alle gode og fungerer godt i lag oppe på skjermen, Ben Affleck er veldig artig å se på som vanlig, og her som litt soft samt tøffing.

Tingene jeg sitter igjen med etter å ha sett Live by Night og nå skal sitte og skrive om den, er ikke mange, og det sier nok om filmen i seg selv. Jeg ble satt i en kinosal og en film ble spilt av og hvor det som ga størst inntrykk på meg var hvorvidt jeg skulle bli døv av det høye lydnivået hver gang noen skjøt en pistol, noe som skjer nokså ofte i en gangsterfilm. Det er derfor vanskelig å anbefale filmen til noen, men noe inni meg sier at jeg ikke var det rette publikumet for Live by Night og at den for nyere generasjoner kan fungere som en ny Goodfellas. Kanskje å overdrive litt, siden jeg strengt tatt er del av den nyere generasjonen.

Om du absolutt digger Ben Affleck eller gangsterfilmer, så mener jeg det er en god nok grunn til å stikke å se denne rett-under-gjennomsnittet filmen, men det kan også være verdt å vente til den er tilgjengelig på Streaming eller DVD.

 Live by Night - Regissert av Ben Affleck. Skrevet av Ben Affleck. Med; Ben Affleck, Sienna Miller, Elle Fanning, Zoe Saldana, Brendan Gleeson. Lengde: 2 t 9 m. Land: USA. Premiere 20.01.17.

Relaterte innlegg