Meny Lukk

Manglende originalitet

Thor: The Dark World – Regi: Alan Taylor – Marvel Entertainment / Marvel Studios – 2 t. 00 min.

31dagnyheterThor00_5161220a

Filmen starter to år etter at første film sluttet. Jane Foster har lett etter Thor uten hell siden den gang, men en dag kommer hun over et tyngdekraftfelt ute av menneskets forståelse. Ved det setter hun i gang en rekke kjemiske og utenomjordiske reaksjoner som fører med seg større konsekvenser enn hun noen gang kunne ha tenkt seg. Både Asgard og Jorden står i fare for å gå under, og Thor og hans mye beryktede bror Loke er de eneste som har makt og kløkt nok til å stoppe prosessen.

Farlige våpen, spesialeffekter og grafikk i ypperste klasse. Den ubestridte krigeren og hans forhold til kvinnen han elsker som stadig vekk møter utfordringer. Den onde broren som gjentatte ganger bestikker familien – til tross for tilgivelse gang på gang, og ikke minst den gale, eksentriske forskeren i skikkelsen til Stellan Skarsgård som titt og ofte skaper en latterbombe i salen. Filmen har mye en god actionkomedie skal ha, og hvis du er ute etter en stjernespekket produksjon som er lett underholdende med bra effekter, kan du trygt gå å se denne.

Men der stopper den også – dessverre. Det er noen grunnleggende elementer som jeg savner. Replikkene blir for klisjéfylte og forutsigbare, og skuespillerne får mye å jobbe med for å få det hele til å fremstå ”bedre”. Historien mangler originalitet, og det føles på mange måter ut som en dårlig kopi av Ringenes herre i det de lar “kraften” besette Jane mens den konsumerer henne mer og mer mens hun nærmer seg den eneste måten den kan bli ødelagt på. For ikke å snakke om den onde krigeren som vil ha makten for å kunne ødelegge verden.

Oppfølgeren har fulgt en klassisk oppskrift som gjentatte ganger har vist seg å fungerer hos den type publikum som finnes i dagens marked. Derfor vil nok Thor: The Dark World håve inn både seertall og sedler nok til at oppfølgeren  (som det hintes til mot slutten) vil komme for en dag. Men noen ganger kunne det ha vært bedre å gi seg mens leken var god. Sånn helt kunstnerisk sett, selvfølgelig.

Relaterte innlegg