Meny Lukk

Men Buljo var ikke død!

Kill Buljo 2 – Regi: Vegar Hoel – Living Films / Tappeluft Pictures – 1 t. 28 min.

Stig Frode Henriksen i Kill Buljo 2

Jompa er tilbake etter at den store kjærligheten dør i en klatreulykke og hele reinflokken blir slaktet over natten. Det er på tide å ta hevn igjen. Dette resulterer i en rølpefilm av dimensjoner. Man må vite hva man går til når man skal se en film som Kill Buljo 2. Det blir runkehumor, labre ordspill og parodiering av kjente og kjære filmer. En skulle tro at manuset ble skrevet av ungdomsskoleelever og filmen ble produsert av medieelever fra videregående, jeg vet dette, jeg har tross alt vært begge deler.

Som sagt tidligere, så blir reinflokken til Jompa Tormann (Stig Frode Henriksen) massakrert. Spor fører til potensmiddelindustrien i Thailand. På ferie i landet er tilfeldigvis også politimann Sid (Tommy Wirkola) som møter mystiske Anniken Skaiwalker (Ingrid Bolsø Berdal), og sammen blir de dratt inn i Jompas hevntokt.

Det er tydelig at man har et betydelig større budsjett denne gangen. Kill Buljo (2007) ble spilt inn på så å si ingenting. Denne gangen får vi se store bilder fra eksotiske steder og mye bedre effekter. Dessverre er det ikke nok til å skjule at filmen fremstår som et kompisprosjekt. Jeg greier ikke helt å nyte den som en kanskje burde. Det er sjeldent at de tør å ta vitsene helt ut. Jeg vil gjerne le mer enn jeg gjør.

Men nå har filmen høydepunkter også. Den briljerer i å parodiere filmer som Star Wars-filmene, Brokeback Mountain (2005), Cliffhanger (1993) og selvsagt Kill Bill-filmene. Parodiene er morsomme, og det kreves ikke mye for å skjønne det. Dette, pluss bruddene på den fjerde veggen, ble høydepunktene i filmen for min del.

Man må være veldig klar over hva det er man skal gå til om man har planer om å se Kill Buljo 2. Om man ikke er fan av ballehumor bør man heller finne seg noe annet å se.

Relaterte innlegg