Meny Lukk

Metallicas 3D-eventyr

Metallica Through the Never (3D) – Regi: Nimród Antal – Picturehouse Entertainment – 1 t. 33 min.

LR-metallica-through-the-never-CHAOS_0827_0361_rgb

Hvis du trodde at det kun var tenåringsidoler som Justin Bieber og One Directon som hadde sine egne 3D-filmer, tro om igjen. Det har seg slik at også det legendariske rockbandet Metallica hiver seg på 3D-bølgen. Unntatt selve konserten følger vi også en ung roadie ved navn Trip. Han har i oppgave å levere en oljetank til entouragebilen som har gått tom for bensin på veien. Det viser seg at Trips tur blir et surrealistisk mareritt helt utenom det vanlige.

Problemet med denne filmen er at selve plotet som omhandler Trip i realiteten bare er et sub-plot, som egentlig ikke varer så lenge dersom legger vi sammen alle scenene Trip er med i. En kan vel godt si at han ikke har mer en 15-20 minutter på lerretet. Historien er veldig surrealistisk og har noen ganger den rette feeling med Metallica i bakgrunnen. Ellers er denne delen ganske kjedelig, med en usympatisk punker i hovedrollen. Allikevel er jo musikkvideoer veldig surrealistiske i utgangspunktet, men denne surrealismen er bare håpløs og unødvendig hvis den allikevel er så kort.

De burde ha droppet denne delen, og latt dette være en ren konsertfilm, eller i hvert fall omhandlet det omfattende arbeidet med å være en roadie, for man kan jo se for seg at det er en spennende jobb. Men nei, de måtte gå for en surrealistisk musikkvideo. Ser vi bort i fra dette pinlige sub-plotet, er filmen en ganske bra konsertfilm og tar seg bra ut i 3D. De spektakulære scenekulissene, spesialeffektene og ikke minst musikken gjør denne konsertfilmen verdt å se, og dette kommer fra en som ikke er noen spesielt stor fan av Metallica.

Uansett hvor dårlig storyen eventuelt måtte være er dette uansett en bra konsertopplevelse som benytter seg bra av 3D, med et spektakulært sceneshow som ikke bare fansen kan fryde seg over. Hvis du i tillegg er fan av Metallica, er dette konsertfilmen du ikke må gå glipp av – med mindre du faktisk var til stede under den faktiske konserten, så klart.          

Relaterte innlegg