Meny Lukk

Minimalen Kortfestival 2017

Onsdag 25. januar går en av Trondheims største filmfestivaler av stabelen på Nova Kinosenter, og fra da kan filminteresserte fråtse i et utvalg på over 200 kortfilmer fram til søndag.

På Minimalen i år er det et særlig fokus på nyskapelse, noe som utvilsomt vil være en unik anledning til å bli inspirert for aspirerende filmskapere (og filmnytere).  Uansett vil du kunne finne noe for enhver smak: filmer fra det lokale filmmiljøet i Trondheim og Norge, fra Norden og resten av verden. Det blir kåringer, ettminuttsfilmer, musikkvideoer og animasjonsfilmer (med et særlig fokus på tsjekkiske). I tillegg får festivalen besøk av notoriske bransjefolk, som blant annet Deborah Stratman, en profilert amerikansk kunstner og filmskaper.

Thor Sivertsen, som tidligere har jobbet med kjente norske animasjonsfilmer som Gurin med Reverompa (1998) og Kurt Blir Grusom (2008), benytter anledningen til å vise sin nye film, Cineplasto, som er en abstrakt animasjonsfilm satt til musikk fra Motorpsycho. Også av midt-norsk bidrag til festivalen er Astrid Thorvaldsen og Erik Paulsens Förändring Fryder som er en morsom og absurd film om en jakt etter et nytt stuebord på IKEA med Atle Antonsen og Marianne Meløy i hovedrollene. Minimalen vil også være en fin anledning til å gli inn i det nostalgiske hjørnet, da det vil vises en rekke verker preget av holdninger og tilnærminger på norsk filmkunst fra årene 1990 til 2000. Det vil også være noe å se på for de minste i familien, med to barneprogrammer der du kan se alt fra ballettdansene ulver, grådige pingviner og troll. Er du interessert i å lære har du anledning til å høre eksperten, Dr. Richard Raskin, gjennomgå to klassiske kortfilmer, sammen med filmskaperne.

På kveldstid i hele festivalperioden blir det mulighet for å sosialisere og network’e med filmskaperne og andre bransjefolk på festivalklubber og musikkvideofest med produksjonsselskapet Helmet. Billettene er ute nå, så er du filminteressert og/eller har ambisjoner om lage dine egne filmer en dag, er dette en fantastisk kilde til inspirasjon og en mulighet til å få en fot i bransjen.

Hele programmet og katalogen er gjort tilgjengelig på festivalens hjemmeside.

Relaterte innlegg