Meny Lukk

Morsommann

Anchorman 2: The Legend Continues  – Regi: Adam McKay –  Paramount Pictures / Apatow Productions / Gary Sanchez Productions – 1 t. 59 min.

ANCHORMAN 2: THE LEGEND CONTINUES

Etter å ha forlatt San Diego for New York City lever Ron Burgundy (Will Ferrell) det gode liv med sin kone Veronica (Christina Applegate) og sin sønn Walter (Judah Nelson). Når sjefen beslutter å forfremme Veronica til anker på beste sendetid og sparker Ron, knuses drømmene hans. Derimot får han en ny sjanse når han blir ansatt i Global News Network, verdens første 24-timers nyhetskanal. Ron gjenforener sitt gamle team bestående av Brian (Paul Rudd), Champ (David Koechner) og Brick (Steve Carell), og Ron får en ny radikal idé om å omdanne nyheter og komme seg på toppen igjen.

Anchorman 2 går i samme fotspor som forløperen, men introduserer nye morsomme karakterer som Chani (Kristen Wiig) og Jack (James Marsden). Humoren er den samme og vitsene går i alt fra kondomer til tankelesning. Noen ganger blir vitsene gjerne litt drøye og man føler seg ørlite ukomfortabel. Personlig er jeg egentlig ingen Will Ferrell-fan, men Anchorman-filmene syns jeg er utrolig morsomme. Dette er gjerne fordi Ferrell gir god plass til andre karakterer i tillegg til sin egen, som for eksempel Carell sin karakter Brick, som er hysterisk morsom.

Filmen er en vel gjennomført komedie som drar på smilebåndet fra start til slutt. Karakterene er en god blanding av selvopptatte, uintelligente, selverklærte ”ladies men” med liten selvinnsikt. Alle skuespillerne gjør et godt portrett av sine karakterer og man ser at de har det gøy i rollene sine, noe som gjør at de får god dynamikk dem i mellom. Derimot blir filmen med sine to timer gjerne litt lengre enn nødvendig. Deler av historien blir overflødig og bruker lang tid å utspille seg.

På tross av at filmen er lengre enn nødvendig spares det beste til slutt. Sluttscenen løfter hele filmen. Filmen drar inn sjangrene action, sci-fi og fantasy og alt på en gang. Scenen er uforventet og blir dratt utrolig langt, men i dette scenarioet funker det. Ferrell klarer også her å gjøre narr av canadiere, men på en harmløs og morsom måte. Selv om du er en Will Ferrell-skeptiker (som meg selv) kan du ha glede av denne komedien.

Anchorman 2: The Legend Continues drar på smilebåndene, men blir gjerne litt for langt. Derimot løftes filmen av dens episke sluttscene.

Relaterte innlegg