Meny Lukk

Et nakent virkelighetsbilde

Mot naturen – Regi: Ole Giæver – Mer Film / Dagslys – 1 t. 20 min.

IIN_still_03_grade_5268268a

Filmen handler om Martin (Ole Giæver); en mann som ofte lever i sine egne tanker og fantasier. Med sin banale jobb, problemer med kona og sønnen, samt seksuelle frustrasjoner, begir Martin seg ut på en helgetur på fjellet for å lette på trykket. På denne turen går Martin gjennom mange følelser og tanker som får han virkelig til å tenke over hva slags rolle han har i sitt liv.

Mot naturen er en fantastisk film som setter spørsmål på det å være et menneske. Alle tankene som hovedkarakteren har er faktisk veldig relevante for alle individer og det er følelser alle har hatt på ett punkt i sitt liv. Filmen er veldig naken (både bokstavelig og billedlig) og veldig intim på hovedkarakteren, siden vi alltid befinner oss i hans hodet. Vi opplever verden gjennom hans øyne som gir mange interessante og spennende bilder.

Filmen har mange flotte utsnitt og den fremviser den norske naturen fra dens beste side. Den gir også en god kontrast fra Martins liv hjemme, som er ganske kaotisk. Naturen gir også en god balanse for karakteren og gir en viss frihet til at han kan uttrykke seg selv. Filmen får også en god latter inn her og der uten at det føles tvunget frem. Sidekarakterene er også gode og man blir interessert i dem og hva slags rolle de skal ha i denne filmen videre. Selv om vi omtrent bor inne i hodet til Martin blir vi ikke mindre kjent med karakterene rundt han, noe som er veldig bra gjennomført.

Filmen er alt i alt en god, intim og eksistensiell opplevelse. Dette er en veldig ‘norsk’ film, i det at den er grafisk og usensurert med en god dose mørk humor. Med gode utsnitt, skuespillere og god atmosfære er dette en meget god høstfilm hvis du vil ha noe litt annerledes enn Hollywood-blockbustere.

Relaterte innlegg