Meny Lukk

«My Entire Highschool Sinking Into The Sea» – En myk pakke i fortryllende innpakning

Dash er journalist hos avisa på videregående med sin beste (og forsåvidt eneste) venn Assaf. Etter å ha skrevet en stygg artikkel om en medelev får han en permanent merknad av rektor som han bestemmer seg for å fjerne fra arkivet selv. Der oppdager han at det nyeste tilbygget på skolen ikke er godkjent og vil sette hele bygget og elevene i det i fare i tilfelle jordskjelv. Spesielt urovekkende er det da at jordskjelv forekommer ganske ofte her og skolen ligger rett over havet ytterst på tuppen av en halvøy. Hvis du har lest tittelen trenger jeg ikke å si mer, vel?

Historien videre er ganske forutsigbar, «vår helt» som han liker å kalle seg selv samler en gjeng bestående av karakterer som under andre omstendigheter hadde unngått hverandre og de prøver å unnslippe en sikker død på bunnen av havet. Veldig interessante eller originale er ikke noen av karakterene men de får jobben gjort. Ellers har manuset noe vittig dialog og noen par lattervekkende scener.

Heldigvis er det verken karakterer eller handling som er viktigst i akkurat denne filmen, for dette er en visuell opplevelse uten like. Det er en blanding av masse forskjellige animasjonsmetoder og en eksplosjon av farger som gjør hele filmen verdt å se på tross av det middelmådige manuset. Noen gang ser det ut til å være tegnet med oljemaling, andre ganger med fargestift og noe ser ut som gammeldags flash-animasjon. Dette samt en til tider Wes Anderson inspirert mise-en-scéne og med stemmeskuespillere som Jason Schwartzmann, Lena Dunham og Reggie Watts holder for meg.

Om animasjon overhodet ikke interesserer deg eller kanskje handlingen i en film har førsteprioritet bør du nok styre unna, men filmen har en helt spesiell stemning skapt av den visuelle prestasjonen og soundtracket som er nok til at filmen fortjener en anbefaling.

My Entire Highschool Sinking Into The Sea - Regissert og skrevet av Dash Shaw, med; Jason Schwartzmann, Lena Dunham, Reggie Watts. Lengde: 1 t 16 m. Land: USA. . Aldersgrense 9 år.

Relaterte innlegg