Meny Lukk

Nok en Scorsese-fulltreffer

The Wolf of Wall Street – Regi: Martin Scorsese – Red Granite Productions / Sikelia Productions / Appian Way / EMJAG Productions – 3 t.

THE WOLF OF WALL STREET

Martin Scorsese fortsetter sitt samarbeid med Leonardo DiCaprio. Deres femte filmsamarbeid forteller historien om Wall Street-aksjemegleren Jordan Belfort, og er basert på boken skrevet av den virkelige Belfort. Uvanlig for duoen, er at filmen er å betrakte som en komedie, selv med flere dramatiske scener. Selv om DiCaprio ikke nødvendigvis er kjent som den største komikeren, klarer han seg utmerket her, og har velfortjent fått sin fjerde Oscar-nominasjon. DiCaprio er strålende som Belfort, men får god hjelp av et ellers svært solid ensemble, ledet av Jonah Hill (også han Oscar-nominert) og den australske 23-åringen Margot Robbie.

The Wolf of Wall Street er stor, på mange måter. Spilletiden er tre timer, og enkelte scener kjennes veldig påtrengende. Skuespillerne skriker, musikken er til tider dominerende, og volumet er høyt – men det funker. Kostymene er fargerike og stilsikre, sminken og håret er tidsriktig og dramatisk. Settene er ofte enorme, enten det er snakk om kontorlokaler, yachter eller herskapshus. Det meste virker overdrevet, men allikevel troverdig. Belforts verden dreide seg om penger, velstand, og rusmidler. Han hadde mye av alt sammen, men syns vel kanskje ikke selv det var nok.

Jeg må innrømme at jeg innledningsvis sleit med å tørke av meg gliset, mens jeg så filmen rulle i gang. Den er rett og slett så kul. Scorsese vet som vanlig hva han driver med, og selv om de tre timene kanskje kjennes ørlite grann lange mot slutten, er filmen virkelig helstøpt fra ende til annen. Filmen har opptil flere ganske drøye scener, og noen av dras kanskje litt langt. Allikevel kjennes det liksom litt riktig, nettopp fordi Belfort og hans omgangskrets fremstår troverdige til å finne på, si og gjøre absolutt alt som fremstilles. Om de er spesielt sympatiske får være et annet spørsmål…

The Wolf of Wall Street er enda et blinkskudd fra Martin Scorsese, og inneholder en av DiCaprios beste prestasjoner til nå. Filmen er en helstøpt mørk komedie, som er underholdene fra start til slutt.

Relaterte innlegg