Meny Lukk

Oscar-prognosen: Beste film

Sondre Hareide:

I år er det litt ekstra spennende. Vanligvis står det kun mellom to filmer, men i år er det tre. De heteste kandidatene er The Revenant, Alejandro G. Iñárritu og Leonardo DiCaprios ambisiøse skogstur; Spotlight, Tom McCarthys film om Boston Globe-journalistene som avslørte det massive pedofiliproblemet som preger den katolske kirke; og The Big Short, Adam McKays drama-komedie om boligboblen som sprakk og finanskrisen som rammet USA og store deler av Europa i 2008. Det er veldig vanskelig å si hvem som kommer til å vinne. The Revenant vant BAFTA, og Golden Globe for beste drama (og The Big Short tapte beste komedie/musikal til The Martian). Spotlight vant Critics’ Choice. The Big Short vant Producers Guild Awards. De indikerende prisen er med andre ord veldig delt. The Revenant har ingen nominasjon for manus, noe alle Best Picture-vinnere har hatt siden Titanic i 1998. De fleste Best Picture-vinnere har også vunnet for manus,  The Big Short og Spotlight er forhåndsfavoritter til å vinne for det, noe som gir dem en fordel. Men The Revenant har igjen et stort momentum på grunn av sin popularitet blant publikum. Men Iñárritu vant i fjor, og to vinn på rad skjer sjeldent. Det er med andre ord veldig vanskelig å gjette seg frem til en vinner, her går det nesten mer på flaks enn ferdighet. Men jeg holder i alle fall en knapp på Spotlight.
Vinner: Spotlight
Personlig favoritt: Mad Max: Fury Road

 

Christian Høkaas:

For et spennende kaos. Spotlight ble likt av Screen Actors Guild, som gav den gjeveste prisen til den. The Big Short fikk Producers Guild Award for beste film. Mens The Revenant tok Directors Guild Award, BAFTA og Golden Globe. Dette blir et tett race, med en jury som kommer til å stemme inn disse tre veldig høyt. Likevel tror jeg The Revenant tar kaka. Den leder med sine 12 nominasjoner. Den vil ta mange priser hjem i natt. En seier hos Golden Globes og DGA øker sjansene. The Big Shorts sine sjanser var store da den vant PGA Award, men tapet på Golden Globes minsker de store sjansene.

 

Thomas Fjellum:

Best picture-kategorien skuffet meg veldig i år, men det er et par lyspunkt. Og jeg mener bokstavelig talt et par. Room og Spotlight er de eneste som skiller seg ut i positiv forstand. The Martian var god underholdning, men ingen Oscar-film, Bridge of Spies er en Spielberg-film, en av de dårligere, men det er fortsatt en Spielberg-film og Brooklyn var god nok, men Saoirse Ronan fortjener en pris mer enn selve filmen. Mad Max er en spennende nominasjon, men den fanget ikke meg like mye som den har gjort alle andre. The Revenant er vel forhåndsfavoritten, men tar Iñárritu prisen for andre år på rad? Jeg tror ikke det, de gamle mennene i akademiet er nok for sta til det. Room er en sterk historie med et par meget gode prestasjoner av Brie Larson, som kjemper om beste hovedrolle, og ikke minst Jacob Tremblay. Dessverre faller den litt i kvalitet siste halvdelen og min favoritt blir derfor Spotlight. En av få filmer i sjangeren som klarer å holde seg til selve arbeidet og det ble meget spennende å følge. Tar også opp et meget viktig tema og er en biopic og dette er noe akademiet har likt tidligere. Min personlige favoritt og også et veldig godt pick til å vinne. The Big Short ble ikke nevnt da den ikke fortjener det.

Relaterte innlegg