Meny Lukk

Oscar-prognosen: Beste mannlige birolle

Sondre Hareide:

I motsetning til kategorien for beste kvinnelige birolle så er det ikke like mange virkelig gode prestasjoner her. Alle de nominerte gjør selvfølgelig en god jobb, men ingen av dem er skikkelig minneverdige. Mest minneverdig er nok Tom Hardy sin prestasjon i The Revenant. Han er forhåndsfavoritt blant store deler av publikum, men han har ikke vunnet noen nevneverdige priser så langt. Sylvester Stalone vant Golden Globe og han er en favoritt til å vinne blant flere eksperter, og Mark Rylance vant BAFTA, en annen indikerende pris. Det er med andre ord veldig åpent, og det kommer uten tvil til å bli spennende.
Vinner: Sylvester Stalone, Creed
Personlig favoritt: Ingen

 

Thomas Fjellum:

Når det kommer til beste mannlige birolle er Sylvester Stallone den store favoritten for sin rolle som Rocky Balboa i Creed, men er han den beste? Ikke i mine øyne. Han er faktisk den svakeste av dem alle. Men prestasjonen er et nivå over hva han har levert tidligere og når han bringer tilbake sin ikoniske karakter er det mye nostalgi i bildet. Heldigvis for han, så er det ikke den sterkeste kategorien i år da de andre gjør det motsatte og leverer under hva man har sett tidligere. Mark Ruffalo, en meget undervurdert skuespiller, ligger ikke på nivået som han lå på i for eksempel fjorårets The Normal Heart. Tom Hardy gjør også en grei figur i The Revenant, men gjør ikke nok til å fortjene en Oscar. Christian Bale gjør så mye han kan med det lille han får, men av mangel på sterkere kandidater er min personlige favoritt den stillere prestasjonen til Mark Rylance i Bridge of Spies. Han leverer den beste prestasjonen i mine øyne, men Oscaren blir nok utlevert til Rocky selv om det blir på feil grunnlag.

Christian Høkaas:

En kategori med sterke kandidater. Tom Hardy har mye buzz og Mark Rylance briljerte i Bridge of Spies, og vant BAFTA-prisen for denne rollen, men jeg tror ikke det er nok for å vinne. Det er annen jury og Sylvester Stallone vant både Golden Globe og BFCA-prisen for hans retur som Rocky Balboa i Creed. I en hjerteskjærende prestasjon tror jeg han vinner prisen for denne rollen (som han sist vant for Rocky nesten 40 år siden!)

Relaterte innlegg