Meny Lukk

Oscarprognosen 2019 – Beste animerte langfilm

I den første delen av årets Oscarprognose har skribentane sjølv fått velje kva dei ville skrive om. Det som eigentleg var tenkt å vere ein blanda godtepose med litt av kvart av kategoriar vart til slutt begrense til berre ein. Det er ingen tvil om at skribentane i år synes at ‘beste animerte langfilm’ er ein veldig spennande kategori.

I dagane som kjem vi til å diskutere og synse rundt beste birolle, beste hovudrolle og beste filmfoto, før vi til slutt tar for oss beste film. Så følg med vidare og få med deg skribentane sine tankar om årets utdeling!


Bestanim

Jonas Mæland:

Personleg trur eg Isle of Dogs tek denne kategorien. Stop-motion er eit perfekt medium for Wes Andersons stil. Mediet fungerer perfekt for alle metodane han brukar for å framstille karakterar i filmane sine. Sjølve filmen har ein enkel, men interessant handling, og filmens stil held på interessa igjennom handlinga. Detaljdjupn i dei minste ting i løpet av filmen er fantastisk moro, og dyktig utført. Nokre av bakgrunnane i filmen som alle har eit høgt detaljnivå vart kanskje berre nytta ein gong igjennom handlinga, og viser til at spesielt mykje arbeid har gått i å lage ein animasjonsfilm som for meg vart ein umiddelbar klassikar innan sjangeren.

Jan-Arild:

Hvilken film tror jeg vinner: Spider-Man: Into the Spider-verse

Hvilken film burde vinne: Spider-Man: Into the Spider-verse

Spider-Man: Into the Spider-verse viste at superhelt-sjangeren kan gjøres frisk og innovativ igjen med bruk av original og fornøyelig animasjon. Det hadde vært fint å sett den nominert til beste film, og det blir både overraskende og skuffende om den ikke vinner i sin kategori.

Ingrid:

I kategorien beste animerte langfilm er det i år nominert to oppfølgere ( Incredibles 2 og Ralph Breaks The Internet) og selv om jeg ikke kan si noe om Ralph Breaks The Internet er det verdt å nevne at den lenge avventede oppfølgeren til Incredibles gjorde en god jobb med å være underholdene for både store og små. Wes Anderson´s Isle of Dogs er den jeg tror kommer til å vinne i denne kategorien, og det sletts ikke vært ufortjent. Likevel må jeg si at Spider-Man: Into the Spider-Verse imponerte meg ganske mye mer og jeg vil bli mer fornøyd om den stikker av med prisen.

Kommer til å vinne: Isle of Dogs

Personlig favoritt: Spider-Man: Into The Spider-Verse

 

Relaterte innlegg