Meny Lukk

‹‹Pixels›› – Vintage gamingmareritt

Brenner, Cooper og Ludlow var i deres ungdom noen av de beste gamerene i verden. På 80-tallet var de helter på deres lokale arkade og så en lys framtid i vente, spesielt Brenner. Cooper ble President, mens Brenner og Ludlow kom seg aldri over storhetstiden i arkaden. Men da verden blir angrepet av romvesener som har tatt inspirasjon fra 80-tallets spill er bare vennegjengen som kan redde menneskeligheten fra tilintetgjørelse.

Adam Sandler og Kevin James prosjekterer deres midtlivskriser på det store lerretet enda en gang med Pixels. Tidligere verker kunne rettferdiggjøres ved at det fantes en vist tematisk kontekst i frykten av alderdom. I en storyline som ligner plottet til The Day The Earth Stod Still i piksler skal hovedfokuset være jordens umiddelbare krise, ikke Adam Sandlers frustrasjon over at tenåringer ikke kjenner til Cheers. Dette er kilden til filmen største feil. Ved i å forsøke og være alt sier den ingenting. Dermed lander filmen på en serie 80-talls referanser som kun eldre amerikanere vil skjønne, og Adam Sandlers Waterboy stemme. Et annet tematisk aspekt ved filmen er de klassiske amerikanske moralprekenene om at man lurer bare seg selv ved å jukse; jobber du hardt lykkes du til slutt også videre. Siden det er filmens helt som fremmer disse ideene og han aldri lykkes i noe som helst før invasjonen, er ironien til å kjenne på.

Kinematografisk er filmen god men ikke eksepsjonell, i kampscenene kommer 3D til nytte og til tider er Pixels underholdende. Men disse forholdsvis gode scener er få. Det er en uoverensstemmelse om hva denne filmen skulle være som aldri ble avklar. Skal det være en sci-fi/spillbasert film eller en sci-fi/komedie som omhandler spill? Til slutt leves en tidlig 2000-talls komedie som man har sett før med alt for mange elementer fra forskjellige filmsjangre.

Om du er villig til å ignorere filmens totale mangel på intelligens vil du kunne finne underholdende elementer i Pixels. 3Den lever til tider spennende og underholdene scener. Dette overkompenserer ikke for endeløse 80-talls referanser, deprimerende refleksjoner om alderdom og vitser direkte fra andre Adam Sandler filmer.


Pixels – Regissert av Chris Colombus; manus av Tim Herlihy og Timothy Dowling; med Adam Sandler, Kevin James, Peter Dinklage og Michelle Monaghan. 
Spilletid: 1 t. 46 m. Land: USA. Premiere: 7. august 2015. Aldersgrense: 9 år

 

Relaterte innlegg