Meny Lukk

«Queen of Walking» – Sjarm og moro fra start til slutt

 

Queen of Walking er en sør-koreansk film som forteller historien om 16 år gamle Man-bok. Siden hun var liten har Man-bok blitt ekstremt bilsyk av alle former for kjøretøy, inkludert, sykler, båter, fly, kyr og så videre. Men hun har akseptert sin skjebne og velger derfor å gå fire timer til og fra skolen hver dag. Dessverre tilbringer vår heltinne mesteparten av tiden på skolen til å sove. Så når lærerinnen får nyss om Man-boks entusiasme for å gå, oppfordrer hun henne til å starte på skolens kappganglag.

Dette fører til mange morsomme situasjoner, siden hun aldri har vært flink i noe før og ikke er vant til å ha forpliktelser. Utrolig fargerikt setdesign, morsomme effekter og spenstig kameraføring gjør seeropplevelsen til en fryd for øyet. Alt fra historien, fortellerstemmen og karakterene har en slik sjarm og herlig form for humor som holder deg engasjert fra første minutt. De vakre visuelle inntrykkene blir akkompagnert med et originalt lydspor, med stemningsfull musikk og artige, stilistiske lydeffekter. Så vidt jeg kan bedømme på en koreansk komedie, så er skuespillerprestasjonene utmerkede, og om ikke annet; passende for filmens stil. Når alle disse elementene møtes skaper de en helt unik filmopplevelse som du vil ha med deg i ettertid. Regissøren Baek Seung-Hwa leverer en skikkelig unik feel-good film som vil få deg til å smile og le gjennom hele opplevelsen.

Hvis du føler du burde se mer utenlandsk film, og kanskje mer spesifikt; koreansk film, så er denne filmen et bra startpunkt. Jeg tror at enhver filmnyter med et hjerte vil storkose seg. Queen of Walking er en rørende, morsom og sjarmerende film om å finne seg selv og stå for sine egne valg. Små, eksotiske juveler som denne setter skam på Adam Sandler og hans masseproduserte, såkalte «komedier». Enhver fan av å ha gode opplevelser bør ta turen ned til Kosmorama og se Queen of Walking, mens de har sjansen.

https://www.youtube.com/watch?v=R2_q8ZmAuxw

Queen of Walking - Regissert og skrevet av Baek Seung-Hwa, med;Shiim Eun-Kyung, Park Joo-Hee, Kim Sae-Byuk, Heo Jung-Do. Spilletid: 1 t 34 min. Nasjonalitet: Sør-Korea.

 

Relaterte innlegg