Meny Lukk

“Rampage” – “The Rock” er ikke lenger størst.

Et skummelt firma som forsker på genmodifisering ved hjelp av CRISPR teknologi har oppdaget en måte å skape forvokste monstre. Ved å blande sterke kvaliteter fra en rekke dyr og stappe de inn i et annet har de muligheten til å skape forvokste dyr med det jeg velger å kalle superkrefter. Etter at et prøveeksperiment på en rotte slår feil i deres rom-laboratorium blir tre kapsler med denne super-gassen slengt ned til jorden. En gorilla, en ulv og en krokodille er de tre heldige vinnerne og ender alle med å innhalere gassen, noe som setter i gang en stor kroppslig forandring.

Like i forkant av dette farlige utbruddet møter vi primatolog, dyreelsker, tidligere spesialsoldat og generell good-guy Davis Okoye (Dwayne Johnson) som jobber i parken hvor gorillaen George lever. De to har en unik forståelse for hverandre og deler et svært nært bånd. Etter at George blir påvirket av gassen prøver Okoye alt han kan for å fine ut av gorillaens hurtige vekst og økende aggresjon. Med hjelp fra en tidligere genetisk ingeniør starter kampen om å stoppe de tre monstrene etter at et lydsignal kaller dem rett inn mot Chicagos sentrum.

Rampage er basert på det klassiske arkadespillet med samme navn, men utover likheten i monstrene og mengden materiell ødeleggelse går filmen fritt frem. Stappfull av de mest usannsynlige actionsekvenser og krydret med humor sleper filmen seg fremover mot sitt uunngåelige klimaks. Det er vanskelig å se for seg noen andre enn selveste “The Rock” i midten av spetakkelet. Noen gilmt av dyrevernstematikk kan så vidt skimtes i enkelte øyeblikk før Dwanye Johnsons svette muskler igjen fyller skjermen.

Filmen er meget lite givende og dens eneste appellerende aspekter forblir de voldsomme mengdene ødeleggelse, sinnsyke skapninger og Dwayne Johnson (for de som liker en eller fler av disse). Dialog og karakterer føles nesten karikerte i den grad at ingen i filmen fremstår som fullstendig menneskelig, kun som filmkarakterer i hver sin rolle. Med forutsigbart handlingsforløp, klein humor og PG-13 vennelige slåsskamper går filmen fort i glemmeboka og vil av meg bare huskes som en av mange, med kun generell appell og uten noe virkelig eget å by på.

Dersom du kun er ute etter å få med deg storslagne ødeleggelser så er du muligens på rett plass, for på dette ene punktet våger jeg å påstå at filmen faktisk holder mål. Dessverre setter både fortelling og karakterer en kraftig stopper for noen videre god filmopplevelse. Filmen vil kanskje innfri for de spesielt interesserte eller for tilhengere av Dwayne Johnson, men med tanke på helhetlig inntrykk så må jeg dessverre melde pass. Det skal gå an å finne noe bedre å bruke pengene sine på.

Rampage - regissert av Brad Peyton; skrevet av Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal og Adam Sztykiel; med Dwayne Johnson, Jeffrey Dean Morgan og Malin Akerman. Lengde: 1 t. 47 min. Nasjonalitet: USA. Aldersgrense: 12 år. Premiere: 13.04.2018

Relaterte innlegg