Meny Lukk

Shauns elleville filmdebut

Sauen Shaun – Regi: Mark Burton, Richard Starzack  – Storbritannia/Frankrike – 1 t. 25 min.

Sauen Shaun

Filmen handler om den rampete sauen Shaun som bor med flokken sin, under bonden og Blitzer, som er en gjeterhund som har sett bedre dager. Med samme dag inn og dag ut, bestemmer Shaun for å finne på en plan for å få seg en fridag fra gården. Men Shaun lærer fort at man skal være forsiktig med hva man ønsker seg, for alt går plutselig galt for han. Bonden ender opp i en campingvogn som er på vei rett mot byen og da bestemmer Shaun og flokken for å komme seg av gården for å redde ham. Her må Shaun og flokken finne metoder for å komme seg rundt i byen og dette blir starten på Shaun sitt elleville eventyr i storbyen, med mange spennende påfunn og rampestreker.

Filmen er en god familiefilm, med god stumfilmhumor og meget god animasjon. Fargene og lydbruken er meget fremtredende, samt mange flotte skuespillerpresentasjoner. Man får litt følelsen av de andre utgivelsene fra Aardman Studios, som har laget bl.a. Flukten fra hønsegården, og kanskje den meste kjente, Wallace & Gromit. Dette gir en nostalgisk følelse for de eldre i salen, selv om filmen ikke holder helt opp til den samme humoren som er fremtredende i Wallace & Gromit. Men ved å ha mindre dialog enn andre barnefilmer for tiden setter jeg utrolig stor pris på.

Alt i alt er filmen en fin opplevelse, men er mer passende for familier med barn. Er du en hardbarka Sauen Shaun-fan derimot, så ville jeg anbefalt å ta turen på kino i februar. Det er en morsom, artig og til tider spennende film med fine karakterer, samt er den jo også såklart utrolig søt og godhjertet.

Relaterte innlegg