Meny Lukk

Spider-man: Far From Home – Fornøyelig fortsettelse.

[usr 4]

Advarsel: Anmeldelsen inneholder spoilers for Avengers: Endgame.

Som Tom Holland sier før de fleste trailerklippene som er å finne på youtube av  Spider-man: Far From Home, så er det lite lurt å hoppe inn i Marvel’s 23. installasjon uten å ha sett Avengers Endgame. Med Endgame gjennomførte Marvel en heidundrende avslutning på en generasjon superhelter som gjennom 11 år har gjort filmserien til den mest lønnsomme noensinne.  Marvel har derimot ingen planer om å stoppe med superheltfilmer og livet i MCU går videre med forfriskende og underholdende Spider-Man Far From Home.

The Avengers reddet verden og Tony Stark ofret sitt eget liv for å stoppe Thanos. Hele verden sørger over Iron Man Likevel må livet til Peter Parker fortsette.  Etter å ha vært med på å redde halve universet føler Peter at han trenger en pause. Dette får han servert i form av en vitenskapstur som han og klassen skal på i Europa. Peter ser fram til en rolig ferie der han for alvor kan slappe av uten noe stress. Han håper på å kunne få romantisk kvalitetstid med “MJ” der han på storslagent vis kan innrømme følelsene sine for henne.  Kort sagt, går ikke ting akkurat som planlagt.  Nick Fury, som lenge har prøvd å kontakte Peter, dukker etter hvert opp i Europa og ber Peter om hjelp til å redde verden fra fire kjempemonster som herjer rundt i de mest kulturelle byene på kontinentet. Med på laget er Quentin Beck, en superhelt fra et parallelt univers der jorden har blitt ødelagt av de samme monstrene som nå truer verdenen til Peter.

På et tonalt og sjangermessig nivå er Spider-man: Far From Home veldig lik sin forgjenger. Filmen oser tenåringskomedievibber over hele linja og det er både forfriskende og underholdende å se klumsete og naive Peter Parker manøvrere seg gjennom lette og vanskelige øyeblikk på skjermen. Skuespillet i filmen er upåklagelig. Tom Holland som før har vist seg å være som skapt til rollen som Spider-Man, understreker bare det enda sterkere i Far From Home. Han er intet mindre enn herlig å se på, og løfter virkelig spider-man karakteren til høyder som tidligere adapteringer bare har kunnet drømme om. Uten å spoile for mye har Jake Gyllenhaal også en kul rolle som Quentin Beck, og får kanskje bryne seg på noe som ikke er så veldig langt unna andre ting han har gjort. De andre birollene i filmen er glimrende. MJ, Happy og Jacob utfyller filmopplevelsen både med humor og en innsikt i de personlige utfordringene Peter står ovenfor.

I og med at dette er en Marvel film, så er det gitt at filmen kommer med masse actionscener . Scenene vi får er kule, men ganske langt unna å være på samme nivå som de i Marvel´s forrige film. Når det er sagt finner filmen kreative måter å snike inn imponerende CGI effekter på, som kan imponere enhver Marvel fanboy. Det er da spesielt snakk om en scene i midten av filmen som er en solid dose utrolig kul filmmagi.

Det evige ansvaret som ligger i det å være en superhelt er tematikk som uunngåelig nok blir tatt opp i denne filmen. I en verden der det ikke lengre finnes noen Iron Man, må Peter lære seg å vokse opp og et enda større ansvar ligger nå på skuldrene hans. Dette er en trøtt tematikk som repeterer seg i for mange superheltfilmer. Selv om det blir tatt opp, dveler ikke filmen altfor uutholdelig mye på det. Spider-man: Far From Home vet at den er best da den bare lar karakterene sine få lov til bare å være tenåringer, så dermed får vi heldigvis mye av det.

I en verden der superheltfilmer produseres med høyere frekvens enn noensinne skiller Spider-Man: Far From Home seg ut som et nokså frisk pust. Filmen viser mye god humor, ektefølt vennskap mellom karakterene og noen imponerende actionscener. På tross av noe sliten tematikk er filmen fornøyelig popkornunderholdning som er full av liv. Sleipe som Marvel er, er det da også selvfølgelig vanskelig å følge med videre på Marvel-universet uten å skaffe seg kinobillett til denne i sommer.

Spider-Man: Far From Home – regissert av John Watts; skrevet av Chris McKenna og Erik Sommers; med Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Marisa Tomei og Jacob Batalon . Spilletid: 2t 9m. Land: Japan. Premiere: 03.07.19. Aldersgrense: 12 år.

 

Relaterte innlegg