Meny Lukk

Stor sjanse for kjøttboller

Cloudy With a Chance of Meatballs 2 – Regi: Cody Cameron & Kris Pearn – Columbia Pictures / Sony Pictures Animation / Sony Pictures Imagework – 1 t. 35 min.

cloudy_with_a_chance_of_meatballs_2_38598

I slutten av 2009 hadde Pixar et godt grep om animasjonsfilmmarkedet med fantastiske Up, og forventningene til 2010 var høye for Toy Story 3. Midt oppi dette kom Sony Pictures Animation ut med Det regner kjøttboller, en av årets største overraskelser. Det er godt å se at oppfølgeren lever opp til originalen.

Flints matmaskin er ikke fullt så død som alle sammen trodde, og den har greid å skape et eget økosystem med levende matdyr. Tilsynelatende prøver disse matkreasjonene å lære seg å svømme, slik at de kan ødelegge det eneste landemerket som ikke ble ødelagt i den første filmen. Derfor må Flint og gjengen, med hjelp fra Live Corp., kjempe seg inn mot sentrum av øya for å slå av maskinen.

Filmen har sine høydepunkter, scener som passer til både de store og de små, men det virker som om en del av humoren har forsvunnet i oversettelsen. Fra traileren har vi blant annet replikken ”There is a leak in the boat!”, som blir oversatt til ”Det er en purre i båten!”. Ikke særlig morsomt i øyeblikket der, altså. Men la det være sagt, jeg hadde det morsomt under stort sett hele filmen.

En annen ting jeg reagerte litt på var at de første ti minuttene av filmen blir brukt til å oppsummere den første filmen. Jeg ser ikke helt poenget med et slikt grep, da den første filmen var en såpass stor suksess at målgruppen i all hovedsak har sett den før de stikker på kino for å se oppfølgeren. Det tok meg litt ut av opplevelsen i starten. Heldigvis tar det seg opp etter det første kvarteret, med god animasjon og morsomme karakterer. Personlig ble jeg fan av jordbæret ”Berri” og sylteagurkene med en stor smak for sardiner.

Som sagt så har filmen sine høydepunkter, og den passer nok perfekt for den litt yngre generasjon, men helt på høyde med originalen er den nok ikke.

Relaterte innlegg