Meny Lukk

“Tale of Tales” – Eventyr på både godt og vondt

Basert på utvalgte eventyrforteller fra 1600-tallet, er Tale Of Tales en nervepirrende og stemningsrik fantasyfilm. Gjennom en rå og moderne fortolkning følger vi en  desperat dronning, en konge med en helt spesiell loppe og to eldre kvinner som tiltrekker seg en konges begjær.

Majestetiske slott, tette skog og øde landskaper som strekker seg mot horisonten setter steningen for en sterk moderne adapsjon av eventyrene. Oversettelsen av disse eldre fortelling er gjort desto mer treffende som følge av en nådeløs fortolkning av karakterene og settingene. Brutaliteten av fortellingene belyses med alle kvalitetene av morderne film.

Selve narrasjonen er dessverre ikke særlig interessant. Eventyrene manglet innhold og temaene – enda sjokkerende – fanget ikke interesse. Filmen hadde ganget av å fokusere på færre fortellinger og heller gitt  seg større kunsteriske friheter. Ofte bytter narrasjonen til annet fortelling uten at noe signifikant har skjedd i den tidligere eventyret. Siden Tale of Tales følger tre fortellinger, fantes ikke noe apeks for filmen i filmen som en helhet. Som følger av dette er man ikke investert i verken den ene eller den andre handlingssekvensen.

En teknisk sterk film, stemningen kommer i form av visuelle perler samt et fortreffelig lydbilde. Det er derfor beklagelig at eventyrene som blir skildret er av lite interesse.

_______________________________________________________________________

Tale of Tales – Regissert av Matteo Geerone; skrevet av Edoardo Albinati, Ugo Chiti, Matteo Garrone og Massimo Gaudioso, basert verkene til Giambattista Basile; med Salm Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones og John C. Reilly.
Spilletid: 2 t. 5 m. Land: Italia/Frankrike/Storbritannia. Premiere: 25. desember 2015

Relaterte innlegg